duminică, 9 octombrie 2022

Gogoșari în oțet

 

Gogoșarii se taie în sferturi, se fierb timp de 2 minute într-un lichid format din: apă, oțet, puțin ulei, sare și zahăr, apoi se pun în borcane, se toarnă lichidul peste ei și se închid etanș. Gogoșarii sunt gustoși și rămân tari chiar și după un an de zile, dacă sunt păstrați în cămară, la rece.

marți, 28 decembrie 2021

Tort cu mousse de ciocolată și portocale

 

Este un tort cu cremă fină de portocale, mousse de ciocolată albă și amăruie și două blaturi, unul cu cacao și celălalt cu gust de portocale. Foarte bun, răcoros și aromat.

duminică, 20 iunie 2021

Pui cu nuci și ghimbir

 

Carne de pui cu ardei roșu, usturoi, ceapă verde, sos de soia,  ghimbir și nuci. Pentru această rețetă aveți nevoie de o linguriță de ghimbir proaspăt ras. Dacă nu folosiți prea des,  rădăcina de ghimbir poate fi păstrată la congelator până la 4 luni, înfășurată bine în folie alimentară. La nevoie, se scoate  și se rade ghimbirul înghețat.

După rețeta Spicy Peanut Chicken din cartea Betty Crocker's New Cookbook.

Pui cu pesmet si legume, la cuptor

 

Pe scurt, pulpe de pui tăvălite prin pesmet și condimente, alături de cartofi, morcovi și ceapă, puse la cuptor, la foc mediu, timp de aproximativ o oră. Ușor crocante deasupra și fragede în interior. După rețeta americană Chicken potato bake.

duminică, 18 aprilie 2021

Tort cu mentă și ciocolată

 

Dacă doriți un tort fără fructe, dar bun, vă propun o combinație între prăjitura cu mentă și ciocolată și tortul Trio de ciocolată. Mai precis, tortul conține: blat cu cacao, strat cu ciocolată amăruie, strat cu ciocolată albă, blat cu mentă și cremă de mentă. Frumos, cremos și delicios.  

vineri, 9 aprilie 2021

Beigli cu mac și nucă

Pentru că se apropie sărbătorile și pentru că nu se putea să lipsească din colecția mea de rețete cozonacul cu mac, m-am gândit să postez această rețetă pe care, recunosc, am descoperit-o pe blogul Jamilei. Am testat-o și am fost foarte mulțumită de rezultat.
Rețeta este pentru doi cozonăcei, unul cu mac și celălalt cu nucă și stafide, fragezi, aromați și cu multă umplutură.

joi, 1 aprilie 2021

Blat din albușuri cu nucă și cremă de ciocolată


Dacă v-au rămas câteva albușuri și doriți să preparați un desert bun, puteți încerca această prăjitură cu blat din albușuri și nucă măcinată, gem și cremă de ciocolată. Blatul este de la prăjitura Agneza, din rețetele mamei mele, iar crema este cea clasică, fiartă pe foc, în care se adaugă ciocolată și unt.

duminică, 27 decembrie 2020

Ruladă cu cremă de brânză și gem

Foaie de ruladă pufoasă, unsă cu gem acrișor și umplută cu cremă fină de brânză. Un desert bun și ușor de făcut.
După rețeta Basic Cake Roll din cartea M.Country-Style Recipes.

vineri, 16 octombrie 2020

Prăjitură cu mentă și ciocolată

Dacă vă place combinația dintre mentă și ciocolată, iată o rețetă potrivită. Compoziția pentru blat este cea de la prăjitura cu vișine, cu deosebirea că se împarte în două părți, într-una se pune cacao, iar în cealaltă se pune esență de mentă. Se coce în forme dreptunghiulare de 23 cm/11 cm/5 cm. De asemenea crema se împarte în două părți, una cu cacao, cealaltă cu mentă. Bucățile de blat se lipesc între ele cu cremă de cacao, apoi se acoperă cu ciocolată topită și se ornează cu crema de mentă.

luni, 31 august 2020

Prăjitura Teo cu iaurt

Este o prăjitură pufoasă cu aromă de fructe de pădure și ciocolată. Blatul este cel de la prăjitura cu vișine , doar că aici se taie în 24 de cuburi care se așază apoi într-o tavă mai mare, lăsând un spațiu de aprox. 1cm  între ele. Se toarnă deasupra crema de iaurt și se bate bine tava de masă, astfel încât crema să pătrundă printre cuburi. În felul acesta se formează dungi de forma literei T pe fiecare cub.
Și pentru că Teodorei mele îi place mult această prăjitură, am numit-o după numele ei!

vineri, 24 iulie 2020

Dulceață de caise

Aromată, dulce - acrișoară, cu o culoare frumoasă, dulceața de caise este printre cele mai bune dulcețuri încercate de mine. Se poate consuma ca atare sau se poate folosi în multe rețete de prăjituri cu blat sau foi și se potrivește bine cu clătitele, fie ele românești sau americane. Se prepară ușor și repede.

vineri, 17 iulie 2020

Ruladă cu vișine proaspete și ciocolată

Dintre toate ruladele încercate de mine, cea cu ciocolată și vișine proaspete rămâne cea mai bună, după părerea mea. Gustul acrișor și aromat al vișinelor se potrivește foarte bine cu blatul pufos de cacao, frișca și glazura de ciocolată.
După rețeta Chocolate Cherry Cream filled - Log din revista Country Woman.

joi, 18 iunie 2020

Musaca de cartofi

 Straturi de cartofi și carne tocată, acoperite cu cașcaval, smântână și ou, lăsate la cuptor să se pătrundă bine și să se rumenească pe deasupra. O mâncare bună și sățioasă, foarte cunoscută la noi.

luni, 8 iunie 2020

Tort de morcovi cu cremă de brânză

Un blat umed cu aromă de scorțișoară și vanilie, cu morcovi rași, nucă măcinată și o cremă fină de brânză dulce cu vanilie și lămâie. Un tort delicios!
După rețeta americană Carrot Cake ușor îmbunătățită, din 4 ouă mari, pentru o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm.

joi, 28 mai 2020

Foaie simplă de ruladă (rețeta de bază)

Este o foaie simplă, pufoasă, din 4 ouă mari, pentru o tavă dreptunghiulară de 27cm / 37cm. O puteți umple cu crema preferată de unt, cremă fină de brânză sau  cu frișcă și fructe. Se prepară rapid și ușor.
După rețeta americană  Basic Cake Roll din cartea M.Country-Style Recipes.

duminică, 24 mai 2020

Pui brezat cu sos de smântână și tarhon

Carnea de pui se tăvălește prin făină, se prăjește puțin, apoi se gătește la cuptor cu o cană de supă, vin, ceapă și usturoi și se servește peste paste tagliatelle, împreună cu un sos de smântână, mazăre și tarhon. Este o mâncare foarte gustoasă și ușor de preparat.
După rețeta Kaufland Pui brezat în sos cremos cu ierburi.

luni, 30 martie 2020

Prăjitura Agneza, cu strat

Este o prăjitură delicioasă cu blat din albușuri și nucă măcinată, strat de gălbenușuri și cremă de cacao. Mama obișnuia să ne-o prepare pentru zilele de sărbătoare. Și ce greu era în vremea aceea (prin anii '80, ''epoca de aur'', cică!!) să găsești unt și ouă, dacă locuiai la oraș, la bloc. Poate tocmai din acest motiv mi-a rămas în memorie, și mi se părea atât de bună, prăjitura aceasta. Merită încercată!

miercuri, 4 martie 2020

Carne cu morcovi, portocale și hrișcă

Hrișca are un conținut bogat de fibre, proteine, antioxidanți și nu conține gluten. Este bună pentru sănătatea inimii, previne diabetul și tulburările digestive. Iată aici o rețetă în care hrișca se alătură cărnii împreună cu morcovii și portocalele. O combinație reușită de arome și texturi!
După rețeta Pork Chops with Carrots and Toasted Buckwheat

miercuri, 25 decembrie 2019

Tort Trio de ciocolata

Este un tort ușor, cremos cu gust intens de ciocolată. Foarte bun! Copiii (și nu numai) l-au mâncat cu poftă, de ziua Teodorei, anul acesta. Baza celor trei straturi de ciocolată este o budincă din gălbenușuri, lapte și vanilie de Bourbon. Fructele acrișoare completează foarte bine gustul și textura cremoasă a tortului. 

joi, 12 decembrie 2019

Islere

Sunt niște biscuiți simpli cu unt și nucă, fără ouă și fără praf de copt, lipiți doi câte doi cu o cremă delicioasă de ciocolată. Pot fi lipiți și cu gem acrișor, la alegere, iar deasupra se ornează cu ciocolată topită. Foarte fragezi și foarte buni, se topesc în gură (și de pe farfurie :))!!!