joi, 12 decembrie 2019

Islere

Sunt niște biscuiți simpli cu unt și nucă, fără ouă și fără praf de copt, lipiți doi câte doi cu o cremă delicioasă de ciocolată. Pot fi lipiți și cu gem acrișor, la alegere, iar deasupra se ornează cu ciocolată topită. Foarte fragezi și foarte buni, se topesc în gură (și de pe farfurie :))!!!
Ingrediente biscuiți:
250 g unt sau margarină,
150 g zahăr pudră,
300 g făină,
150 g nucă măcinată.
Crema:
180 g ciocolată amăruie,
180 ml frișcă lichidă.
Glazura:
120 g ciocolată amăruie,
90 ml frișcă lichidă,
1 lingură ulei,
opțional, nucă macinată pt. decor.
Mod de preparare:
Se cerne făina și se amestecă cu nuca macinată. Separat, se bate untul cu zahărul pudră. Se adaugă câte o lingură din compoziția cu făină și se amestecă bine, până se încorporează toată. Se pune aluatul la frigider pentru 2 - 3 ore, apoi se întinde foaie de jumătate de centimetru grosime, adăugând încă puțină făină, să nu se lipească aluatul. Se taie cu o formă rotundă de biscuiți, se pun în tavă, la cuptor și se coc la foc mic, până se rumenesc ușor.

Pentru cremă, se încălzește frișca lichidă, la foc mic, se adaugă ciocolata ruptă în bucățele și se amestecă bine, până se topește ciocolata. Se pune la frigider, să se întărească puțin. Se lipesc biscuiții doi câte doi, cu crema de ciocolată.
Pentru glazură, se încălzește frișca lichidă, se adaugă ueiul și ciocolata ruptă și se amestecă bine, până se omogenizează. Se pune glazura pe biscuiți, folosind o lingură. Se dau biscuiții la frigider, să se întărească glazura. Se păstrează biscuiții într-o cutie închisă.
Vor fi foarte fragezi a doua zi.

Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu