Dupa reteta americana Carrot Cake.
Ingrediente blat:
4 oua,
1 cana ulei vegetal,
2 cani faina,
2 cani zahar,
2 lingurite scortisoara,
2 lingurite bicarbonat de sodiu ( eu am folosit Dr. Oetker),
4 cani morcovi rasi (aprox. 1/2 kg morcovi),
2/3 cana nuci, bucati.
Glazura:
250 g crema de branza moale (eu am folosit 300 g crema de branza cu smantana Almette),
2 cani zahar pudra (cu aroma de vanilie, eventual),
optional, 2 lingurite zeama de lamaie.
Cana folosita este masura americana 1 cup = 250 ml (vezi echivalenta in grame aici)
Mod de preparare:
Bate ouale intr-un vas, adauga uleiul treptat. Separat amesteca faina, zaharul, scortisoara si bicarbonatul si adauga-le peste oua.
Spala, curata si rade morcovii prin razatoarea mica si adauga-i in restul compozitiei impreuna cu nucile rupte in bucati. Toarna compozitia intr-o tava medie, imbracata cu hartie de copt, unsa usor. Coace la foc mediu timp de 35 - 40 minute, pana se rumeneste frumos si nu se mai lipeste de scobitoare. Lasa blatul sa se raceasca.
Pentru glazura, bate putin crema de branza si adauga zaharul pudra treptat. Bate pana se omogenizeaza.
Intinde glazura peste blatul rece. Eventual taie blatul pe jumatate si pune un strat subtire de glazura la mijloc, iar deasupra intinde restul de glazura. Se pastreaza la frigider.
Pofta buna!
E tare buna prajitura asta asa ca servesc o portie ;)
RăspundețiȘtergereAu, au! Ce bunatate de prajiturica!
RăspundețiȘtergereCred ca este buna!
RăspundețiȘtergerenu am incercat niciodata aceasta combinatie insa la cat de bine ti-a iesit trebuie incercat ;00!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fac prajitura cu morcovi.E de ceva vreme trecuta pe lista!
RăspundețiȘtergereSi pe lista mea e trecuta de mult, insa nu am apucat sa o fac, dar trebuie facuta neaparat ca arata tare bine si cred ca e si tare buna :*
RăspundețiȘtergereTot am auzit de prajitura asta dar nu am mancat niciodata din ea. Dar....mi-ai dat o idee buna, asa ca....trebuie sa o incerc.
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu mare drag !
Mereu mi-au placut prajiturile cu morcov, insa niciodata cand am preparat nu mi-a iesit... Asa ca felicitari pentru reusita si pentru aspect! Ca sa nu mai zic de gust, ca imi ploua deja in gura!
RăspundețiȘtergereAmalia, trebuie sa-ti iasa! De obicei retetele americane sunt foarte simple (nu trebuie sa separi ouale, etc), toate ingredientele se amesteca repede, le-ai turnat in tava si gata prajitura! Multumesc pt. comentariu!
Ștergere