tag:blogger.com,1999:blog-41938918033638665752024-03-05T02:46:54.710-08:00Gabi Naum's kitchen open 24h/dayRetete culinare la indemana oricuiGabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.comBlogger325125tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-73130113277444783522024-01-01T10:58:00.000-08:002024-01-01T10:58:31.899-08:00Tort cu pere, mousse de ciocolată și cafea Dacă vă plac perele în prăjituri, încercați și această rețetă:blat cu cacao și pere, mousse de ciocolată albă, mousse de ciocolată amăruie, blat pandișpan, cremă de cafea, o combinație perfectă de arome și texturi. Mmm, un deliciu, părerea mea! Ingrediente blaturi:6 ouă4 albușuri1 cană zahăr1 cană făină10 g praf de copt stins cu zeamă de lămâie4 linguri ulei2 lingurițe esență de Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-48413005664485761572023-04-06T02:10:00.000-07:002023-04-06T02:10:51.975-07:00Coaste de vită la cuptor Coaste de vită la cuptor, cu sos dulce acrișor, foarte fragede și aromate. Ingrediente:1 kg coaste de vită și carne de vită cu os2 cepe5 căței usturoi3 linguri ulei200 ml vin roșu500 ml supă de legume (apă, o ceapă mică, o jumătate de morcov, o tulpină de țelină, puțin ardei gras)sare, piper, cimbru, după gust.Sos:200 g ketchup sau pastă de tomate3 linguri sos de soia2 linguri sos Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-50937660268739531632023-02-04T11:14:00.001-08:002023-02-04T11:17:57.843-08:00Ton cu fasole neagră Este o mâncare ușoară, gustoasă și se prepară rapid. Pentru 4 porții de mâncare aveți nevoie de o conservă mare (aproximativ 400 g) de fasole neagră și o conservă de aproximativ 200 g de ton.După rețeta americană Southwest Tuna with Black Beans din cartea Betty Crocker's New Cookbook.Ingrediente:o lingură ulei.o ceapă mică, tocatăun ardei iute, verde, mic, tocat,un cățel de usturoi, zdrobitGabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-15894974541530873132023-02-04T10:01:00.002-08:002023-02-04T11:21:02.920-08:00Pâine cu mălaiIată niște pâinici cu mălai și lapte bătut, gustoase și ușor de preparat, care se potrivesc de minune lângă tonul cu fasole neagră. După rețeta americană "Southern Buttermilk Corn Bread" ( Betty Crocker's New Cookbook).Ingrediente:o cană și jumătate mălai,o jumătate cană făină.o cană și jumătate lapte bătut sau iaurt,un sfert cană ulei sau unt topit,2 lingurițe praf de copt,o linguriță zahărGabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-80760310428220401042022-10-09T10:52:00.001-07:002022-10-09T10:54:55.546-07:00Gogoșari în oțet Gogoșarii se taie în sferturi, se fierb timp de 2 minute într-un lichid format din: apă, oțet, puțin ulei, sare și zahăr, apoi se pun în borcane, se toarnă lichidul peste ei și se închid etanș. Gogoșarii sunt gustoși și rămân tari chiar și după un an de zile, dacă sunt păstrați în cămară, la rece. Ingrediente:7 kg gogoșari,1 litru oțet,250 ml apă,300 ml ulei,100 g sare mare,Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-33082043014552045922021-12-28T09:55:00.001-08:002022-10-04T13:03:43.569-07:00Tort cu mousse de ciocolată și portocale Este un tort cu cremă fină de portocale, mousse de ciocolată albă și amăruie și două blaturi, unul cu cacao și celălalt cu gust de portocale. Foarte bun, răcoros și aromat.Ingrediente blaturi:5 ouă,4 albușuri,1 cană făină,1 cană zahăr,4 linguri ulei,un plic praf de copt (10 g) stins cu zeamă de lămâieesență vanilie<!--more-->1 lingură cacao<!--more-->esență de portocalecâteva picături Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-41681664954743697872021-06-20T13:47:00.005-07:002023-02-04T10:05:17.508-08:00Pui cu nuci și ghimbir Carne de pui cu ardei roșu, usturoi, ceapă verde, sos de soia, ghimbir și nuci. Pentru această rețetă aveți nevoie de o linguriță de ghimbir proaspăt ras. Dacă nu folosiți prea des, rădăcina de ghimbir poate fi păstrată la congelator până la 4 luni, înfășurată bine în folie alimentară. La nevoie, se scoate și se rade ghimbirul înghețat.După rețeta Spicy Peanut Chicken din Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-48688461424887012532021-06-20T12:24:00.001-07:002021-06-20T12:24:16.156-07:00Pui cu pesmet si legume, la cuptor Pe scurt, pulpe de pui tăvălite prin pesmet și condimente, alături de cartofi, morcovi și ceapă, puse la cuptor, la foc mediu, timp de aproximativ o oră. Ușor crocante deasupra și fragede în interior. După rețeta americană Chicken potato bake.Ingrediente:1 cană pesmet,1/2 cană făină,2 lingurițe sare,2 lingurițe paprika,1 linguriță sare cu condimente,1 linguriță zahăr,1 linguriță oregano Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-87688113104180723712021-04-18T12:58:00.003-07:002021-10-06T13:22:52.273-07:00Tort cu mentă și ciocolată Dacă doriți un tort fără fructe, dar bun, vă propun o combinație între prăjitura cu mentă și ciocolată și tortul Trio de ciocolată. Mai precis, tortul conține: blat cu cacao, strat cu ciocolată amăruie, strat cu ciocolată albă, blat cu mentă și cremă de mentă. Frumos, cremos și delicios. Ingrediente blat cacao:4 ouă,5 linguri zahăr,3 linguri făină,2 linguri cacao,1 lingurițăGabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-5903876660040903752021-04-09T10:01:00.001-07:002022-03-03T00:05:17.041-08:00Beigli cu mac și nucăPentru că se apropie sărbătorile și pentru că nu se putea să lipsească din colecția mea de rețete cozonacul cu mac, m-am gândit să postez această rețetă pe care, recunosc, am descoperit-o pe blogul Jamilei. Am testat-o și am fost foarte mulțumită de rezultat.Rețeta este pentru doi cozonăcei, unul cu mac și celălalt cu nucă și stafide, fragezi, aromați și cu multă umplutură.Ingrediente aluat: 200 Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-56152327487690750272021-04-01T01:56:00.000-07:002021-04-01T01:56:32.719-07:00Blat din albușuri cu nucă și cremă de ciocolată
Dacă v-au rămas câteva albușuri și doriți să preparați un desert bun, puteți încerca această prăjitură cu blat din albușuri și nucă măcinată, gem și cremă de ciocolată. Blatul este de la prăjitura Agneza, din rețetele mamei mele, iar crema este cea clasică, fiartă pe foc, în care se adaugă ciocolată și unt.
Ingrediente blat:
200 g unt sau margarină,
150 g zahăr,
6 albușuri,
un plic praf de Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-32404672204827902972020-12-27T12:00:00.000-08:002020-12-27T12:00:35.409-08:00Ruladă cu cremă de brânză și gem
Foaie de ruladă pufoasă, unsă cu gem acrișor și umplută cu cremă fină de brânză. Un desert bun și ușor de făcut.
După rețeta Basic Cake Roll din cartea M.Country-Style Recipes.
Ingrediente foaie și mod de preparare:Pentru măsurarea ingredientelor folosiți o cană de 250 ml.
3/4 cană făină,
3/4 linguriță praf de copt,
1/2 linguriță sare
Se amestecă și se lasă deoparte.
***
4 albușuri,
2 Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-3450329529289690302020-10-16T09:39:00.003-07:002020-10-16T12:04:05.384-07:00Prăjitură cu mentă și ciocolatăDacă vă place combinația dintre mentă și ciocolată, iată o rețetă potrivită. Compoziția pentru blat este cea de la prăjitura cu vișine, cu deosebirea că se împarte în două părți, într-una se pune cacao, iar în cealaltă se pune esență de mentă. Se coce în forme dreptunghiulare de 23 cm/11 cm/5 cm. De asemenea crema se împarte în două părți, una cu cacao, cealaltă cu mentă. Bucățile de blat se Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-63216698858435814012020-08-31T01:02:00.000-07:002020-08-31T01:02:13.918-07:00Prăjitura Teo cu iaurt
Este o prăjitură pufoasă cu aromă de fructe de pădure și ciocolată. Blatul este cel de la prăjitura cu vișine , doar că aici se taie în 24 de cuburi care se așază apoi într-o tavă mai mare, lăsând un spațiu de aprox. 1cm între ele. Se toarnă deasupra crema de iaurt și se bate bine tava de masă, astfel încât crema să pătrundă printre cuburi. În felul acesta se formează dungi de forma Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-91610820774106123542020-07-24T09:41:00.001-07:002020-07-24T09:41:18.105-07:00Dulceață de caise
Aromată, dulce - acrișoară, cu o culoare frumoasă, dulceața de caise este printre cele mai bune dulcețuri încercate de mine. Se poate consuma ca atare sau se poate folosi în multe rețete de prăjituri cu blat sau foi și se potrivește bine cu clătitele, fie ele românești sau americane. Se prepară ușor și repede.
Ingrediente:
3 kg caise (le-am cântărit după ce le-am scos sâmburii),
zeama deGabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-81300684484106303262020-07-17T14:34:00.000-07:002020-07-17T14:34:08.149-07:00Ruladă cu vișine proaspete și ciocolată
Dintre toate ruladele încercate de mine, cea cu ciocolată și vișine proaspete rămâne cea mai bună, după părerea mea. Gustul acrișor și aromat al vișinelor se potrivește foarte bine cu blatul pufos de cacao, frișca și glazura de ciocolată.
După rețeta Chocolate Cherry Cream filled - Log din revista Country Woman.
Ingrediente foaie:
Cana folosită pentru măsurarea ingredientelor este măsura Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-16678788168318877652020-06-18T09:40:00.000-07:002020-06-18T09:40:15.249-07:00Musaca de cartofi
Straturi de cartofi și carne tocată, acoperite cu cașcaval, smântână și
ou, lăsate la cuptor să se pătrundă bine și să se rumenească pe
deasupra. O mâncare bună și sățioasă, foarte cunoscută la noi.
Ingrediente:
10 cartofi medii, fierți în coajă,
3 - 4 linguri ulei,
1 ceapă albă, mare, tăiată mărunt,
2 morcovi, tăiați cubulețe,
700 g carne tocată porc sau vită,
1 linguriță boia,
1 Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-2025735496518552402020-06-08T04:22:00.001-07:002020-06-08T04:22:13.981-07:00Tort de morcovi cu cremă de brânză
Un blat umed cu aromă de scorțișoară și vanilie, cu morcovi rași, nucă măcinată și o cremă fină de brânză dulce cu vanilie și lămâie. Un tort delicios!
După rețeta americană Carrot Cake ușor îmbunătățită, din 4 ouă mari, pentru o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm.
Ingrediente blat:
260 g făină,
2 lingurițe praf de copt,
1 linguriță scorțișoară,
un praf de sare,
4 ouă mari,
250 g zahăr,
1 Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-36815713208194301672020-05-28T01:28:00.003-07:002020-05-28T01:28:45.521-07:00Foaie simplă de ruladă (rețeta de bază)
Este o foaie simplă, pufoasă, din 4 ouă mari, pentru o tavă dreptunghiulară de 27cm / 37cm. O puteți umple cu crema preferată de unt, cremă fină de brânză sau cu frișcă și fructe. Se prepară rapid și ușor.
După rețeta americană Basic Cake Roll din cartea M.Country-Style Recipes.
Ingrediente și mod de preparare:
(Pentru măsurarea ingredientelor folosiți o cană de 250 ml.)
3/4 cană Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-76708100772426998562020-05-24T08:21:00.000-07:002020-05-24T08:21:30.690-07:00Pui brezat cu sos de smântână și tarhon
Carnea de pui se tăvălește prin făină, se prăjește puțin, apoi se gătește la cuptor cu o cană de supă, vin, ceapă și usturoi și se servește peste paste tagliatelle, împreună cu un sos de smântână, mazăre și tarhon. Este o mâncare foarte gustoasă și ușor de preparat.
După rețeta Kaufland Pui brezat în sos cremos cu ierburi.
Ingrediente pentru 4 porții:
2 linguri ulei,
8 bucăți carne de pui Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-36746151072467335502020-03-30T14:09:00.001-07:002020-03-30T14:09:13.998-07:00Prăjitura Agneza, cu strat
Este o prăjitură delicioasă cu blat din albușuri și nucă măcinată, strat de gălbenușuri și cremă de cacao. Mama obișnuia să ne-o prepare pentru zilele de sărbătoare. Și ce greu era în vremea aceea (prin anii '80, ''epoca de aur'', cică!!) să găsești unt și ouă, dacă locuiai la oraș, la bloc. Poate tocmai din acest motiv mi-a rămas în memorie, și mi se părea atât de bună, prăjitura aceasta. Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-69460284863260345392020-03-04T08:58:00.002-08:002020-03-04T08:58:25.013-08:00Carne cu morcovi, portocale și hrișcă
Hrișca are un conținut bogat de fibre, proteine, antioxidanți și nu conține gluten. Este bună pentru sănătatea inimii, previne diabetul și tulburările digestive. Iată aici o rețetă în care hrișca se alătură cărnii împreună cu morcovii și portocalele. O combinație reușită de arome și texturi!
După rețeta Pork Chops with Carrots and Toasted Buckwheat
Ingrediente:
2 portocale, feliuțe
750 gGabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-69622578178747817802019-12-25T07:18:00.034-08:002020-09-05T05:56:16.931-07:00Tort Trio de ciocolata
Este un tort ușor, cremos cu gust intens de ciocolată. Foarte bun! Copiii (și nu numai) l-au mâncat cu poftă, de ziua Teodorei, anul acesta. Baza celor trei straturi de ciocolată este o budincă din gălbenușuri, lapte și vanilie de Bourbon. Fructele acrișoare completează foarte bine gustul și textura cremoasă a tortului.
Ingrediente blat:
4 ouă,
5 linguri zahăr,
3 linguri făină,
2 Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-73028503859373744162019-12-12T01:24:00.002-08:002022-10-04T12:51:36.459-07:00Islere
Sunt niște biscuiți simpli cu unt și nucă, fără ouă și fără praf de copt, lipiți doi câte doi cu o cremă delicioasă de ciocolată. Pot fi lipiți și cu gem acrișor, la alegere, iar deasupra se ornează cu ciocolată topită. Foarte fragezi și foarte buni, se topesc în gură (și de pe farfurie :))!!!
Ingrediente biscuiți:
250 g unt sau margarină,
150 g zahăr pudră,
300 g făină,
150 g nucă măcinată.
Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4193891803363866575.post-86370156745184039052019-11-13T00:04:00.000-08:002019-11-13T00:04:20.713-08:00Conopida cu brânză, la cuptor
Peste conopida fiartă puțin se toarnă un sos din lapte, făină, unt și brânză cheddar si se acoperă cu un strat de pesmet și brânză rasă. Se pune la cuptor până se topește brânza. Poate fi o garnitură potrivită pentru o carne de pui prăjită ușor. Foarte gustoasă!
Ingrediente:
1 conopidă mare, ruptă bucățele,
500 ml lapte,
4 linguri făină,
2 linguri smântână, opțional,
50 g unt,
150 g brânză Gabrielahttp://www.blogger.com/profile/16873079627719481809noreply@blogger.com0