duminică, 22 ianuarie 2012

Dutch apple cake

Dupa reteta Dutch Apple Cake din rev. Country Woman,  adica un chec pufos, foarte bun, cu aroma de vanilie si scortisoara, cu feliute de mere asezate vertical. Aveti nevoie, printre altele, de 3 sau 4 mere medii, 200 g unt sau margarina si 4 oua. Reteta este pentru o tava mai lata de chec, de dimensiuni:  22 cm/12 cm/7 cm.

   Ingrediente: 3-4 mere medii,
                          3 linguri de zahar,
                          1 lingurita scortisoara;
       
                           ***

                         200g unt sau margarina,
                         200g zahar,
                         4 oua,
                         300 g faina,
                         1 lingurita praf de copt (se poate si fara),
                         1 lingurita esenta de vanilie,
                          un praf de sare.
      Mod de preparare:  Se curata merele de coaja si se taie sferturi ( feliute verticale, fara cotor). Se pun intr-un vas impreuna cu 3 linguri de zahar si o lingurita de scortisoara. Se lasa sa isi lase zeama, timp de 1 ora.
  Se bate untul cu 200g zahar. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga vanilia, faina in ploaie, praful de copt si sarea. Se pune compozitia intr-o tava mai lata, de chec ( 22cm/12cm/7cm). Pune feliile de mar, impingandu-le vertical in compozitie, cate 3-4 in linie. Coace la foc mic, timp de 1ora si 45 min, pana se rumeneste bine. Lasa sa se raceasca 10 min, apoi scoate din tava. Prajitura  se serveste calda, dar si rece este foarte buna!
  Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie si...gata!
  Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu