După rețeta Chocolate Cherry Cream filled - Log din revista Country Woman.
Ingrediente foaie:
Cana folosită pentru măsurarea ingredientelor este măsura americană 1 cup = 250 ml.
4 albusuri,
1/2 cană zahăr,
4 gălbenușuri,
1/3 cană zahăr,
1 linguriță esență de vanilie,
1/2 cană făină,
1/3 cană cacao,
1/4 linguriță praf de copt,
1/4 linguriță bicarbonat,
1/8 linguriță sare,
1/3 cană apă (80 ml).
1/3 cană apă (80 ml).
Umplutura:
1 si 1/4 căni vișine proaspete, fără sâmburi,
1 si 1/2 căni frișcă lichidă,
1 si 1/2 căni frișcă lichidă,
1 lingură amidon alimentar dizolvat in 3 linguri apă,
2 linguri zahăr tos,
80 g zahăr pudră cu aromă de vanilie.
2 linguri zahăr tos,
80 g zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Glazura:
2 linguri unt,
2 linguri cacao,
2 linguri apă,
1/2 linguriță esență vanilie
1 cană zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Mod de preparare foaie:
Se bat albușurile cu 1/2 cană zahăr. Separat se bat gălbenușurile cu 1/3 cană zahăr și esența de vanilie. Se amestecă într-un alt vas făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul și sarea, apoi se pun peste gălbenușuri, treptat, alternînd cu apa. Se amestecă apoi cu albușurile, folosind o spatulă, ușor, de jos în sus, până se omogenizează compoziția. Se toarnă într-o tavă dreptunghiulară, acoperită cu folie de aluminiu, unsă. Se coace la foc moderat (180 grd. C), timp de 12 - 15 minute. Găsiți mai multe detalii în aici.
Umplutura:
Vișinele (fără sâmburi) se pun într-o crăticioară la foc mic, împreună cu zahărul, se amestecă ușor până se dizolvă zahărul. Amidonul se amestecă cu 3 linguri de apă rece, apoi se toarnă peste vișine. Se lasă pe foc timp de 1 - 2 minute, până se îngroașă. După răcire se amestecă cu frișca bătută cu zahărul pudră, în prealabil.
Glazura de ciocolată:
Se topește untul la foc mic, se adaugă apa, cacaua, se amestecă bine. Se ia de pe foc și se adaugă zahărul pudră, se amestecă până se omogenizează.
Se umple foaia cu umplutura de vișine, se rulează, apoi se toarnă deasupra glazura de ciocolată.
Se ornează cu câteva vișine. Se pune la frigider pentru 1 - 2 ore, apoi se poate servi.
Poftă bună!
2 linguri cacao,
2 linguri apă,
1/2 linguriță esență vanilie
1 cană zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Mod de preparare foaie:
Se bat albușurile cu 1/2 cană zahăr. Separat se bat gălbenușurile cu 1/3 cană zahăr și esența de vanilie. Se amestecă într-un alt vas făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul și sarea, apoi se pun peste gălbenușuri, treptat, alternînd cu apa. Se amestecă apoi cu albușurile, folosind o spatulă, ușor, de jos în sus, până se omogenizează compoziția. Se toarnă într-o tavă dreptunghiulară, acoperită cu folie de aluminiu, unsă. Se coace la foc moderat (180 grd. C), timp de 12 - 15 minute. Găsiți mai multe detalii în aici.
Umplutura:
Vișinele (fără sâmburi) se pun într-o crăticioară la foc mic, împreună cu zahărul, se amestecă ușor până se dizolvă zahărul. Amidonul se amestecă cu 3 linguri de apă rece, apoi se toarnă peste vișine. Se lasă pe foc timp de 1 - 2 minute, până se îngroașă. După răcire se amestecă cu frișca bătută cu zahărul pudră, în prealabil.
Glazura de ciocolată:
Se topește untul la foc mic, se adaugă apa, cacaua, se amestecă bine. Se ia de pe foc și se adaugă zahărul pudră, se amestecă până se omogenizează.
Se umple foaia cu umplutura de vișine, se rulează, apoi se toarnă deasupra glazura de ciocolată.
Se ornează cu câteva vișine. Se pune la frigider pentru 1 - 2 ore, apoi se poate servi.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu