joi, 28 mai 2020

Foaie simplă de ruladă (rețeta de bază)

Este o foaie simplă, pufoasă, din 4 ouă mari, pentru o tavă dreptunghiulară de 27cm / 37cm. O puteți umple cu crema preferată de unt, cremă fină de brânză sau  cu frișcă și fructe. Se prepară rapid și ușor.
După rețeta americană  Basic Cake Roll din cartea M.Country-Style Recipes.

Ingrediente și mod de preparare:
(Pentru măsurarea ingredientelor folosiți o cană de 250 ml.)
3/4 cană făină,
3/4 linguriță praf de copt,
1/2 linguriță sare
Se amestecă și se lasă deoparte.
***
4 albușuri,
2 lingurițe apă,
1/2 cană zahăr
Se pun albușurile și apa într-un vas, se bat până se obține o spumă, se adaugă zahărul, treptat.
***
4 gălbenușuri,
1 linguriță esență vanilie,
1/4 cană zahăr.
Se bat gălbenușurile până se deschid la culoare. Se adaugă zahărul, treptat, se bate bine. Se pune câte o lingură din făina amestecată cu praful de copt peste gălbenușuri. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn, apoi se adaugă spuma de albușuri. Se toarnă compoziția într-o tavă de 27cm / 37cm, învelită cu hârtie de copt sau folie de aluminiu, unsă puțin.
(Opțional, puteți turna un grilaj din ciocolată topită direct pe folia de aluminiu, înainte de a pune compoziția în tavă.)

Se coace la 180 grade C (foc moderat), timp de 15 - 20 minute. Se răstoarnă foaia fierbinte pe un șervet curat, presărat cu zahăr pudră. Se îndepărtează cu grijă folia de aluminiu, se întoarce foaia imediat cu fața pudrată în sus, apoi se acoperă cu restul șervetului și se rulează strâns. Se lasă să se răcească.

Se umple foaia cu crema preferată sau, simplu, cu frișcă bătută și fructe din compot, apoi se pune la frigider pentru 1 - 2 ore, înainte de servire.

 Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu