vineri, 16 octombrie 2020

Prăjitură cu mentă și ciocolată

Dacă vă place combinația dintre mentă și ciocolată, iată o rețetă potrivită. Compoziția pentru blat este cea de la prăjitura cu vișine, cu deosebirea că se împarte în două părți, într-una se pune cacao, iar în cealaltă se pune esență de mentă. Se coce în forme dreptunghiulare de 23 cm/11 cm/5 cm. De asemenea crema se împarte în două părți, una cu cacao, cealaltă cu mentă. Bucățile de blat se lipesc între ele cu cremă de cacao, apoi se acoperă cu ciocolată topită și se ornează cu crema de mentă.

Ingrediente blat:
8 ouă,
8 linguri zahăr,
6 linguri făină,
2 linguri cacao,
1 linguriță praf de copt,
un praf sare,
1 linguriță esență mentă,
1 linguriță esență vanilie.
Crema:
300 g unt,
160 g zahăr pudră,
esență de mentă,
esentă de vanilie.
***
100 g ciocolată amăruie,
150 ml frișcă lichidă,
20 g ciocolată cu mentă, răzuită pe deasupra.
Mod de preparare:
Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul treptat. Se adaugă treptat 4 linguri de făină, praful de copt și sarea și se amestecă ușor cu o spatulă. Se împarte compoziția în două părți egale, într-una se pun 2 linguri de cacao și esența de vanilie, în cealaltă parte se pun 2 linguri de făină, esența de mentă și puțin colorant alimentar verde (sau albastru și galben, ca să obțineți o nuanță de verde marin).
 Se toarnă compozițiile în două tăvițe de chec, de 23 cm / 11 cm și se bagă la cuptor, la foc moderat, timp de 20-25 minute. 

După ce s-au copt, se lasă să se răcească și apoi se taie fiecare blat pe lungime, în patru fâșii egale.
Crema:
Se bate untul cu zahărul pudră, se împarte compoziția în două părți egale, într-o parte se pune 1 lingură cacao și esență de vanilie, iar în cealaltă se pune puțin colorant alimentar verde (sau albastru și galben) și esență de mentă.

Pentru asamblare, se alternează fâșiile de blat (una verde, alta maro) și se lipesc între ele, câte două, cu crema de cacao. Apoi se suprapun.

Se toarnă peste ele ciocolată, topită în frișcă lichidă, încălzită la foc mic. Se ornează cu crema de mentă și se rade puțină ciocolată amăruie cu mentă, pe deasupra.

Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu