Iată o listă cu măsuri și greutăți echivalente culese din mai multe reviste și cărți americane de bucate, care vă vor fi de folos în descifrarea rețetelor preferate, ce par uneori de neabordat. După părerea mea, orice se poate adapta și înlocui în funcție de ceea ce avem, ne trebuie numai puțină pricepere și un pic de curaj.
Măsuri pentru lichide:
1 cup = 1 cană = 250 ml
1 Tbsp = 1 lingură = 15 ml
1 dsp = 1 lingură pentru desert = 12 ml
1 tsp = 1 linguriță = 5 ml
1 oz. = 29,6 ml
8 oz. = 1 cup = 1 cană
1 si 3/4 pint = 1 litru
2 pints = 1 quart
4 quarts = 1 gallon
2 gallons = 1 peck
4 pecks = 1 bushel
Greutăți:
1 ounce = 28,3 g
2 linguri = 1 ounce
1 lb. = 450 g
2 si 1/4 lbs. = 1 kg
2, 21 pounds = 1 kg
1/2 pound = 2 sticks
a pinch or dash = un praf de...= ușor mai puțin de 1/8 dintr-o linguriță.
1 cană faină = 140 g
1 cană zahăr = 225 g
1 cană zahăr brun = 170 g
1 cană unt = 225 g
1 cană miere = 340 g
1 cană orez = 200 g
Temperaturi cuptor:
Foc Semn gaz Grade Celsius Grade Fahrenheit
mic 1 - 2 140 - 150 275 - 300
moderat 4 180 350
iute 7 220 425
foarte iute 8 - 9 230 -240 450 - 475
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu