miercuri, 4 martie 2020

Carne cu morcovi, portocale și hrișcă

Hrișca are un conținut bogat de fibre, proteine, antioxidanți și nu conține gluten. Este bună pentru sănătatea inimii, previne diabetul și tulburările digestive. Iată aici o rețetă în care hrișca se alătură cărnii împreună cu morcovii și portocalele. O combinație reușită de arome și texturi!
După rețeta Pork Chops with Carrots and Toasted Buckwheat
Ingrediente:
2 portocale, feliuțe
750 g morcovi, tăiați pe jumătate, pe lungime,
1 cățel de usturoi, zdrobit,
2 linguri ulei măsline,
un praf de sare,
2 lingurițe suc lămâie verde,
3/4 cană hrișcă,
1 mușchi de porc, feliat (sau pulpe pui dezosate),
2 linguri unt,
mărar,
piper roșu.
Mod de preparare:
Se curăță portocala, se desfac feliuțele și se înlătură pielița, pe cât posibil.
Se preîncălzește cuptorul la foc mare. Morcovii tăiați pe jumătate, pe lungime, se amestecă cu uleiul de măsline, usturoiul zdrobit și praful de sare. Se așază apoi într-o tavă unsă și se coc la cuptor timp de 15 - 20 de minute, până se pătrund și se rumenesc ușor. Se scot din cuptor și se toarnă peste ei puțin suc de portocale și lămâie verde. Se pun și feliuțele de portocală peste morcovi,  se acoperă și se lasă deoparte. 


Se pune puțină apă la fiert (2 porții apă la 1 porție hrișcă) și când începe să fiarbă, se adaugă hrișca. Se fierbe timp de 10 - 15 minute. Se scurge hrișca și se clătește bine cu apă rece.


Într-o tigaie, se călește hrișca în 2 linguri de unt, timp de 5 minute. Se ia de pe foc și se adaugă mărar.


Carnea feliată se presară cu sare și piper și se pune într-o tigaie grill, încinsă, câte 3 - 4 minute pe fiecare parte.

Se servește carnea împreună cu hrișca, morcovii, feliuțele de portocală și se stropește cu suc de portocale și lămâie verde, se presară puțin piper roșu.


Carne de pui sau carne de porc, ambele se potrivesc în combinația aceasta.


Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu