duminică, 24 mai 2020

Pui brezat cu sos de smântână și tarhon

Carnea de pui se tăvălește prin făină, se prăjește puțin, apoi se gătește la cuptor cu o cană de supă, vin, ceapă și usturoi și se servește peste paste tagliatelle, împreună cu un sos de smântână, mazăre și tarhon. Este o mâncare foarte gustoasă și ușor de preparat.
După rețeta Kaufland Pui brezat în sos cremos cu ierburi.

Ingrediente pentru 4 porții:
2 linguri ulei,
8 bucăți carne de pui fără piele,
4 linguri făină,
1 ceapă mare, tocată,
3 căței usturoi, pisați,
125 ml vin alb,
125 ml supă de pui,
2 fire ceapă verde, tocate,
1/2 linguriță sare,
250 g paste tagliatelle,
150 g mazăre congelată,
60 ml smântână,
2 linguri tarhon proaspăt (sau 1 linguriță tarhon uscat).
Mod de preparare:
1. Bucățile de carne se tăvălesc prin făină, apoi se prăjesc într-o tigaie, în puțin ulei, la foc moderat, câte 4 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie.
2. Se sotează ceapa și usturoiul în tigaie, la foc mic, timp de 5 minute, amestecând frecvent, până se înmoaie. Se adaugă vinul, supa de pui, ceapa verde, sarea și se dau în clocot.
3. Se pune carnea într-un vas termorezistent, uns, se toarnă peste ea supa și legumele sotate din tigaie. Se acoperă vasul și se bagă la cuptor, la 180 grd. C, se lasă timp de 35 de minute sau până când puiul este făcut.
4.Se fierb pastele într-o oală mare cu apă fierbinte, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se scurg și se pun într-un castron mare. Când carnea este gata, se așază peste paste.
5. Se pun în tigaie mazărea, smântâna și tarhonul și se gătesc la foc iute, timp de 5 minute sau până ce sosul a scăzut, iar mazărea s-a înmuiat. Se toarnă sosul peste pui și paste. Se servește preparatul fierbinte.
 Poftă bună!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu