vineri, 22 iunie 2018

Biscuiți Spirală

Sunt niște biscuiți fragezi, fără praf de copt sau bicarbonat, buni atât pentru cei mici, lângă o cană cu lapte, cât și pentru cei mari. Arată frumos și se prepară ușor și repede, folosind doar câteva ingrediente.

Ingrediente:
300 g unt moale,
2 ouă,
500 g zahăr pudră,
3 linguri cacao,
2 linguri lapte,
600 g făină,
100 g amidon,
1 linguriță esență vanilie,
1 linguriță esență rom.
Mod de preparare:
 Se freacă untul într-un bol. Separat, se bat ouăle cu zahărul pudră, se adaugă laptele. Se toarnă compoziția cu ouă peste untul frecat, se amestecă până se omogenizează. Se opresc 3 linguri de făină din cele 600 g, restul se adaugă treptat peste comoziția cu unt și ouă. Se împarte compoziția în două părți egale. Într-una se pun cele 3 linguri de făină și esența de vanilie, iar în cealaltă se pun cele 3 linguri de cacao și esența de rom. Se frământă bine până se omogenizează. Se întind două foi egale, pe masa de aluat, una albă, alta neagră, se suprapun și se rulează. Rulada obținută se înfășoară în folie alimentară și se pune la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

 Apoi, se taie în felii de 1 cm grosime, care se pun în tava acoperită cu hârtie de copt și se coc la foc mediu, timp de 10 - 12 minute.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu