vineri, 8 iunie 2012

Rulouri cu scortisoara si nuci

Dupa reteta americana "Cinamon Crisps" din rev. "Country Woman". Un aluat dulce, cu umplutura de zahar brun si scortisoara si cu o glazura usor crocanta, cu nuci.

Ingrediente blat:
 4 cani faina,
1 lingura drojdie uscata,
1 si 1/4 cana lapte cald,
70 g margarina,
1/4 cana zahar,
1 lingurita sare,
1 ou.
Umplutura:
1/2 cana zahar brun,
1/2 cana zahar,
70 g margarina sau unt moale
1 lingurita scortisoara.
Glazura:
1 cana zahar,
1 lingurita scortisoara,
1/2 cana nuci bucatele,
70 g margarina sau unt topit.
Mod de preparare:Combina 2 cani de faina si drojdia, intr-un vas. Amesteca laptele cald, margarina, zaharul si sarea si adauga peste faina. Amesteca bine, adauga oul si amesteca din nou. Adauga restul de faina pana se obtine un aluat moale. Framanta timp de 6-8 min, pana cand aluatul devine elastic si pufos. Acopera si lasa sa creasca pana se dubleaza, aprox. 1 ora. Intre timp combina ingredientele pentru umplutura. Imparte aluatul in 2 parti, intinde foaie patrata, cu latura de 30 cm, unge cu unt moale si presara jumatate din umplutura. Ruleaza strans, taie felii de 2,5 cm grosime si asaza-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Turteste putin feliile (pana obtii un diametru de 7 cm), acopera si lasa sa creasca din nou. Repeta cu cealalta parte de aluat.(Eu am umplut cealalta jumatate de aluat cu nuca si cacao, vezi Rulouri cu cacao si nuca macinata ) Unge cu unt topit si presara zaharul amestecat cu scortisoara si nucile. Coace la foc potrivit timp de 10-12 min., sau pana se rumenesc usor. Ies in jur de 24 de rulouri.
(
Pofta buna!

3 comentarii: