vineri, 31 august 2012

Holiday cake

Este o prajitura glazurata plina de nuci, stafide si nuca de cocos, care se potriveste bine langa o apa minerala, o limonada rece sau o cafea. O puteti prepara sub forma de chec cu glazura deasupra (folosind 2 tavi de chec de 22,5 cm/7,5 cm), sau sub forma de tort cu 3 blaturi cu glazura intre ele si deasupra (folosind 3 tavi rotunde cu diametrul de 22,5 cm). Dupa reteta Holiday Cake din M. Country Style Recipes. 

Ingrediente blat:
2 cani zahar,
250 g margarina,
4 oua,
1 lingurita esenta vanilie,
3 cani faina,
1 lingurita praf de copt,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
1/2 lingurita sare,
1 si 1/2 cani lapte acru mai gros sau lapte batut,
3/4 cana stafide,
1 cana cocos razuit,
3/4 cana nuci, bucati.
Glazura:
2 cani zahar,
1 cana lapte,
1/2 cana nuci, bucati,
1/2 cana stafide,
1/2 cana cocos razuit.
 Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare blat: Se bate margarina cu zaharul, se adauga ouale si vanilia. Separat se amesteca faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se adauga alternativ ingredientele uscate si laptele acru peste compozitia cu oua. Se pun si nucile, stafidele si fulgii de cocos. Se toarna compozitia in 2 tavi mari de chec (22,5 cm / 7,5 cm), acoperite cu hartie de copt si se coc la foc potrivit timp de 45-50 minute(sau in 3 tavi rotunde, unse si tapetate cu faina, cu diametrul de 22,5 cm, si se coc la foc potrivit timp de 30 minute).
 Pentru glazura puneti laptele si zaharul la foc mic, pana se topeste zaharul (folositi lapte fiert, altfel se branzeste cand atinge punctul de fierbere, asa am patit eu si a trebuit sa repet glazura!!!) . Se iau de pe foc si se adauga nucile, stafidele si nuca de cocos. Se toarna repede peste checuri (sau intre blaturi si deasupra). Daca glazura tinde sa se intareasca mai adaugati foarte putin lapte.
 Totusi, am constatat ca iese prea multa glazura daca alegeti varianta checuri. Va recomand sa reduceti cantitatile de zahar si lapte cu 1/2 cana (adica in loc de 2 cani de zahar folositi o cana si jumatate de zahar).
 Pofta buna!

8 comentarii:

  1. Arata minunat si e pe gustul meu.Eu l-as savura acum alaturi de o cana cu lapte cald proapspat.La 13 grade cat sunt la noi merge mai bine decat alaturi de o limonada:-)
    Un weekend minunat iti doresc.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Johana! 13 grade zici? La noi inca e cald, ma cuprinde nostalgia cand vad ca vara s-a sfarsit.

      Ștergere
  2. Ce deliciosenie aici, super arata si cred ca e bun de tot!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Crede-ma, pe cuvant ,ca este un dulce pe care nu-l pot refuza !:)
    MINUNAT!:)

    RăspundețiȘtergere