joi, 18 iunie 2020

Musaca de cartofi

 Straturi de cartofi și carne tocată, acoperite cu cașcaval, smântână și ou, lăsate la cuptor să se pătrundă bine și să se rumenească pe deasupra. O mâncare bună și sățioasă, foarte cunoscută la noi.
Ingrediente:
10 cartofi medii, fierți în coajă,
3 - 4 linguri ulei,
1 ceapă albă, mare, tăiată mărunt,
2 morcovi, tăiați cubulețe,
700 g carne tocată porc sau vită,
1 linguriță boia,
1 linguriță piper,
2 lingurițe sare,
400 g pulpă de roșii,
250 ml apă,
opțional, condimente pentru carne tocată.
***
170 g cașcaval ras,
200 g smântână,
2 ouă bătute ușor,
pătrunjel verde, tocat.
Mod de preparare:
Se spală cartofii și se pun la fiert cu tot cu coajă. Se fierb până se pătrund, dar nu prea mult, să se poată tăia în felii, fără să se zdrobească. După ce s-au răcit, se taie în felii de aprox. o jumătate de centimetru.
Se călesc ceapa și morcovii în ulei, se adaugă carnea tocată, condimentele, pulpa de roșii și apa. Se fierb acoperit, până scade sosul. Se adaugă pătrunjel verde. Se unge un vas termorezistent și se așază primul strat de cartofi, peste care se pune jumătate din carnea tocată, călită cu legume.
Se acoperă cu al doilea strat de cartofi, apoi se pune restul de carne. Se pune ultimul strat de cartofi și deasupra se toarnă sosul format din ouăle bătute ușor, smântâna și cașcavalul ras. Se presară pătrunjel verde deasupra. Se pune vasul la cuptor la foc mic (170 grd. C), timp de 30 - 40 minute, până se rumenește puțin.
Se lasă puțin să se răcorească, apoi se porționează și se servește.
Poftă bună!


 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu