luni, 8 iunie 2020

Tort de morcovi cu cremă de brânză

Un blat umed cu aromă de scorțișoară și vanilie, cu morcovi rași, nucă măcinată și o cremă fină de brânză dulce cu vanilie și lămâie. Un tort delicios!
După rețeta americană Carrot Cake ușor îmbunătățită, din 4 ouă mari, pentru o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm.
Ingrediente blat:
260 g făină,
2 lingurițe praf de copt,
1 linguriță scorțișoară,
un praf de sare,
4 ouă mari,
250 g zahăr,
1 linguriță esență vanilie,
200 ml ulei,
350 g morcovi rași,
100 g nucă măcinată.
Cremă:
250 g cremă de brânză (Philadelphia),
100 g unt, moale,
180 g zahăr pudră cu aromă de vanilie,
1 linguriță esență vanilie,
coaja rasă de la o jumătate de lămâie,
1 lingură zeamă de lămâie.
Decor:
50 g nuci (cam 23 jumătăți miez de nucă),
ciocolată răzuită.
Mod de preparare:
Se bat ouăle întregi cu zahărul și vanilia. Într-un vas separat se amestecă făina, cu praful de copt, scorțișoara și praful de sare.
Se pun componentele uscate peste ouă, se adaugă uleiul treptat, apoi morcovii rași și nuca măcinată. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn sau cu o spatulă, până se omogenizează compoziția.
Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm, unsă cu puțin ulei. Se coace la foc mediu (180 grd C), timp de aprox. 35 minute, până se rumenește puțin. Se lasă să se răcească.
Pentru cremă  se bate untul cu crema de brânză, se adaugă zahărul pudră, treptat, apoi esența de vanilie, coaja și zeama de lămâie.
Se taie blatul în două părți egale, se pune mai puțin de jumătate din cremă peste prima foaie, se acoperă cu cea de a doua foaie. Deasupra se pune restul de cremă, se întinde uniform, se acoperă și partea laterală, apoi se ornează cu jumătățile de nucă și ciocolată răzuită.
Deasupra se pune restul de cremă, se întinde uniform, se acoperă și partea laterală, apoi se ornează cu jumătățile de nucă și ciocolată răzuită.
Se pune la frigider, să se întărească puțin crema, apoi se poate porționa.
Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu