duminică, 10 iunie 2012

Tarta cu cirese si crema de branza

Dupa reteta "Cherry Delight" din " Mennonite Country-Style Recipes", de Esther Shank. Este o tarta umpluta cu o crema de branza, frisca si budinca de cirese, usor de preparat si foarte buna..Un deliciu cu cirese, intr-adevar!

Ingrediente foaie:
1 si 1/2 cana faina,
70 g margarina,
2 linguri lapte,
2 linguri ulei,
2 linguri apa,
1 lingura zahar,
1/2 lingurita sare.
Crema de branza:
1 cana crema de branza, moale (eu am folosit branza dulce, proaspata, facuta in casa),
1/2 cana zahar pudra (cu aroma de vanilie, eventual),
200 ml frisca lichida, batuta spuma (din care se opreste, mai putin de jumatate, pt. ornat)
Budinca de cirese:
1/2 cana zahar,
3 linguri amidon, dizolvat in 1/4 cana apa,
1/2 cana apa,
esenta de migdale,
3 cani cirese proaspete, fara samburi.
Folositi o cana de 250 ml pt. a masura ingredientele.
Mod de preparare foaie:  Amesteca faina cu margarina pana se faramiteaza. Amesteca laptele, uleiul, apa, zaharul si sarea si toarna -le peste faina. Amesteca bine pana se leaga, intinde foaie rotunda si pune-o intr-o tava rotunda de tarta (23-24 cm diametru). Coace la foc bun, timp de 10-12 min. Lasa sa se raceasca.
Crema de branza (sau branza proaspata) se amesteca bine cu zaharul. Separat se bate frisca (nu foarte tare), se pastreaza mai putin de jumatate pt. ornat si restul se pune, treptat, peste branza. Se amesteca bine si se pune peste foaia rece. Se lasa la frigider.
Pt. budinca de cirese, se pun ciresele (spalate si fara samburi) intr-un vas, la foc mic, cu zaharul si 1/2 cana apa, pana se dizolva zaharul. Amidonul se dizolva in 1/4 cana apa si se adauga peste cirese. Se lasa putin pana se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga esenta de migdale. Se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna peste crema de branza. Se pune din nou la rece. La sfarsit se orneaza cu restul de frisca, dupa placere.
Pofta buna!


8 comentarii: