Este un tort cu cremă fină de portocale, mousse de ciocolată albă și amăruie și două blaturi, unul cu cacao și celălalt cu gust de portocale. Foarte bun, răcoros și aromat.
marți, 28 decembrie 2021
duminică, 20 iunie 2021
Pui cu nuci și ghimbir
Carne de pui cu ardei roșu, usturoi, ceapă verde, sos de soia, ghimbir și nuci. Pentru această rețetă aveți nevoie de o linguriță de ghimbir proaspăt ras. Dacă nu folosiți prea des, rădăcina de ghimbir poate fi păstrată la congelator până la 4 luni, înfășurată bine în folie alimentară. La nevoie, se scoate și se rade ghimbirul înghețat.
După rețeta Spicy Peanut Chicken din cartea Betty Crocker's New Cookbook.
duminică, 18 aprilie 2021
Tort cu mentă și ciocolată
Dacă doriți un tort fără fructe, dar bun, vă propun o combinație între prăjitura cu mentă și ciocolată și tortul Trio de ciocolată. Mai precis, tortul conține: blat cu cacao, strat cu ciocolată amăruie, strat cu ciocolată albă, blat cu mentă și cremă de mentă. Frumos, cremos și delicios.
vineri, 9 aprilie 2021
Beigli cu mac și nucă
Pentru că se apropie sărbătorile și pentru că nu se putea să lipsească din colecția mea de rețete cozonacul cu mac, m-am gândit să postez această rețetă pe care, recunosc, am descoperit-o pe blogul Jamilei. Am testat-o și am fost foarte mulțumită de rezultat.
Rețeta este pentru doi cozonăcei, unul cu mac și celălalt cu nucă și stafide, fragezi, aromați și cu multă umplutură.
Rețeta este pentru doi cozonăcei, unul cu mac și celălalt cu nucă și stafide, fragezi, aromați și cu multă umplutură.
joi, 1 aprilie 2021
Blat din albușuri cu nucă și cremă de ciocolată
Dacă v-au rămas câteva albușuri și doriți să preparați un desert bun, puteți încerca această prăjitură cu blat din albușuri și nucă măcinată, gem și cremă de ciocolată. Blatul este de la prăjitura Agneza, din rețetele mamei mele, iar crema este cea clasică, fiartă pe foc, în care se adaugă ciocolată și unt.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)