Este un tort de 3 kg, cu două blaturi de pandișpan coapte în tava de 25 cm/ 35 cm, jeleu de afine și cremă de vanilie. Rețeta jeleului de afine este asemănătoare cu cea de la tortul Hello Kitty.
luni, 8 decembrie 2014
duminică, 7 decembrie 2014
Prajitura cu pere si cappuccino
Încă o dată m-am convins cât de bune sunt perele în prăjituri, mai ales dacă sunt combinate cu frișcă, smântână și cappucino. Prăjitura are un blat simplu cu cacao (ca cel de la prăjitura cu nectarine) în care am pus bucățele de pere și l-am acoperit apoi cu un strat cu gelatină, frișcă lichidă, smântână și cappuccino. Am lăsat-o la frigider pentru 2 ore și gata. A ieșit această prăjitură delicioasă și foarte cremoasă.
miercuri, 29 octombrie 2014
Prăjitura cu nectarine și sos de mango
M-am gândit să combin sosul de mango (cumpărat din magazin) cu o cremă de unt, un blat simplu cu cacao și câteva nectarine tăiate cubulețe și călite cu puțin zahăr. Așa a luat naștere această prăjitură bună și ușor de făcut. Bineînțeles, puteți înlocui nectarinele cu mango prospăt și procedați la fel.
marți, 16 septembrie 2014
Chec Dundee cu fructe confiate
Dundee este un chec scoțian tradițional cu multe fructe uscate, foarte bun și aromat. Nu conține agenți de creștere și se coace la foc mic timp de aproximativ 2 ore. Pus într-un recipient închis, checul își păstrează aroma multă vreme. În varianta originală checul este copt într-o tavă rotundă și este decorat cu migdale întregi. Eu, însă, am înlocuit migdalele cu tradiționalele nuci de pe la noi și l-am copt în tăvi mici dreptunghiulare. Bun și așa, diferența este că se micșorează puțin timpul de coacere.
Rețeta este din revista Delicii la cuptor.
Rețeta este din revista Delicii la cuptor.
luni, 25 august 2014
Supa crema de rosii
Este o supă densă cu gust dulce acrișor, din roșii și ceapă călită ușor în unt. Se consumă ca atare, cu crutoane sau poate fi folosită la prepararea mâncărurilor cu paste făinoase. Am fost mirată să văd că în această supă se pune un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu. (De ce? Nu se poate și fără?) Se procedează astfel pentru a reduce aciditatea roșiilor și pentru a putea adăuga înspre final laptele, fără să se brânzească. Ideal ar fi să folosiți roșii de grădină, mai dulci.
După rețeta Tomato Soup din cartea M.Country-Style Recipes.
După rețeta Tomato Soup din cartea M.Country-Style Recipes.
vineri, 15 august 2014
Tarta cu pui
După rețeta cu același nume din revista Bucătăria de azi.
marți, 29 iulie 2014
Prajiturele cu unt de arahide si ovaz
Dacă vă place untul de arahide, iată o rețetă simplă de prăjiturele cu gust intens de arahide, bune atât pentru cei mici cât și pentru cei mari! Am zis bune? Totuși, e puțin spus! Sunt delicioase și este un singur mod în care vă puteți convinge: încercați rețeta!
După rețeta Favorite Peanut Butter Oatmeal Cookies din cartea M.Country - Style Recipes.
După rețeta Favorite Peanut Butter Oatmeal Cookies din cartea M.Country - Style Recipes.
miercuri, 25 iunie 2014
Tort cu mere, nuci și caramel
Am pornit de la rețeta de Prăjitură cu sos caramel, mere și cremă de vanilie, la care am adăugat un blat din albușuri cu nucă măcinată, un strat cu nuci și caramel și puțină frișcă.
luni, 16 iunie 2014
Brownies cu nuci si stafide
Iată o altă rețetă de brownies cu blat din 4 ouă, cu ulei în loc de margarină, stafide și nuci. Glazura este cea cu făină, unt și zahăr brun. Și ca să vă conving s-o încercați, vă spun că prăjitura se prepară ușor și rapid, iar fetele mele o mănâncă în același mod și cu mare poftă!!!
După rețeta Quick and Easy Brownies din cartea M.Country - Style Recipes.
După rețeta Quick and Easy Brownies din cartea M.Country - Style Recipes.
vineri, 30 mai 2014
Prajitura Snickers
luni, 26 mai 2014
Chifteluțe la cuptor
Chiftelele sunt bune și hrănitoare, iar preparate la cuptor sunt și mai sănătoase. Am găsit această rețetă în revista Click! Poftă bună!
miercuri, 23 aprilie 2014
Prăjitură cu vișine, iaurt si gelatină
Inspirată fiind de prăjitura cu fructe și gelatină, m-am gândit la altă combinație reușită și așa a luat naștere această prăjitură cu blat de cacao, vișine, stafide, gelatină, iaurt, frișcă și ciocolată. Este delicioasă și ușor de preparat, vă invit s-o încercați!
marți, 15 aprilie 2014
Sugestii pentru masa de Paște
Iată o mică selecție de rețete pentru masa de Paște. Veți găsi la un loc aperitive, feluri principale, fripturi, salate, garnituri și deserturi; poate vă vor inspira în alegerea meniului potrivit. Paște fericit!
sâmbătă, 12 aprilie 2014
Tort Rigoletto
Este un tort cu blat de cacao, crema de vanilie, gem, nuci și vișine din compot. Rețeta este cea de la prajitura Rigoletto, ușor îmbunătățită. Tortul este format din trei blaturi cu dimensiunile de 25 cm /35 cm.
marți, 18 martie 2014
Shaorma cu pui
Sincer, nu mă atrage deloc "halca" aceea de carne atârnată prin fast food-uri, care se frige învârtindu-se încet, dar...pentru că am vrut să-i fac o surpriză soțului meu, am zis să încerc o shaorma făcută în casă. Pentru această gustare m-am inspirat din bucătăria lui Teo, doar că eu am folosit piept de pui pe care l-am condimentat si l-am pus la foc mic, cu o lingură de ulei într-o tigaie de teflon.
miercuri, 5 martie 2014
Rulouri de pui cu spanac și brânză
Iată cum mai puteți prepara pieptul de pui, anume să-l bateți ușor, să-l umpleți cu brânză, spanac, ceapa și usturoi, să-l treceți prin ou și pesmet și apoi să-l prajiți putin în ulei. Foarte gustos! Sincer, pofta mi-au stârnit-o Liana si Violeta cu rulourile lor umplute cu fasole păstăi, respectiv ceapă și usturoi verde. Așadar a fost musai să încerc și eu!
Și pentru că Elena ne-a propus ca teme pentru Provocarea Dulce Românie, legumele verzi și lactatele, m-am gândit să particip și eu cu această rețetă, așa ca pentru ultima oară.
Și pentru că Elena ne-a propus ca teme pentru Provocarea Dulce Românie, legumele verzi și lactatele, m-am gândit să particip și eu cu această rețetă, așa ca pentru ultima oară.
marți, 25 februarie 2014
Tarta cu afine si branza Mascarpone
Este o tarta delicioasa, formata dintr-o crusta de biscuiti zdrobiti amestecati cu unt topit, umpluta cu branza Mascarpone batuta cu zahar si oua, peste care se toarna o budinca de afine si se orneaza cu frisca.
Adaptare dupa reteta Blueberry Cheesecake Desert din cartea M. Country - Style Recipes.
Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie gazduita de "Stefy harnicuta".
marți, 11 februarie 2014
Chec cu banane si ovaz
Daca v-au ramas niste banane pe care nu le mai mananca nimeni pentru ca s-au innegrit putin, nu le aruncati. Iata ce puteti face cu ele: zdrobiti-le cu o furculita si amestecati-le cu putin ovaz, faina, lapte, oua, margarina, zahar, mai adaugati si o mana de stafide, turnati totul intr-o tava dreptunghiulara medie si dati tava la cuptor pentru aproximativ o ora. Veti obtine un desert bun si aromat, numai bun sa "insoteasca" o ceasca de cafea sau o cana cu lapte!
Dupa reteta Banana Oatmeal Bread din cartea M.Country-Style Recipes & Kitchen Secrets.
Dupa reteta Banana Oatmeal Bread din cartea M.Country-Style Recipes & Kitchen Secrets.
marți, 4 februarie 2014
Prajitura cu fructe si gelatina
Este o prajitura usoara si racoroasa, cu gust intens de portocale. Are blat simplu de pandispan si umplutura de fructe (portocale, mandarine, stafide si ananas), frisca, smantana (sau iaurt) si gelatina, asemanatoare tortului "Diplomat". Se prepara rapid, dar trebuie lasata la frigider cel putin doua ore, sa se intareasca, inainte de a o taia.
miercuri, 22 ianuarie 2014
Clatite cu spanac
Daca va place spanacul, iata cum il mai puteti prepara: caliti-l cu putina ceapa si usturoi si ascundeti-l in niste clatite impreuna cu o felie de sunca, presarati niste branza rasa pe deasupra si lasati totul la cuptor, pentru cateva minute.
Am gasit aceasta reteta in revista "Click! Pofta buna!"si m-am gandit s-o incerc, mai ales ca luna aceasta Corina de la Pofta vine gatind ne-a propus sa gatim clatite, in cadrul Provocarii Dulce Romanie, de unde nu vreau sa lipsesc!
Am gasit aceasta reteta in revista "Click! Pofta buna!"si m-am gandit s-o incerc, mai ales ca luna aceasta Corina de la Pofta vine gatind ne-a propus sa gatim clatite, in cadrul Provocarii Dulce Romanie, de unde nu vreau sa lipsesc!
joi, 2 ianuarie 2014
Tort Hello Kitty cu jeleu de afine si iaurt
Este un tort cu doua blaturi, unul cu cacao si altul din pandispan, un start de jeleu de afine si iaurt de fructe si crema de ciocolata, pe care l-am preparat de ziua Teodorei, in noiembrie 2013. Si pentru ca ii plac desenele animate cu Kitty, am incercat sa reproduc din martipan personajul ei preferat.
Tortul a fost delicios, cat despre pisicuta ce sa va spun, sa fi avut mai multe capete si labute ca sa ajunga la toti invitatii!
Tortul a fost delicios, cat despre pisicuta ce sa va spun, sa fi avut mai multe capete si labute ca sa ajunga la toti invitatii!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)