Ingrediente blat:
200 g unt sau margarină,
150 g zahăr,
6 albușuri,
2 lingurițe praf de copt, stins cu zeamă de lămâie,
1 linguriță esență de vanilie,
150 g făină,
150 g nucă măcinată.
Strat de gălbenușuri:
6 gălbenușuri,
150 g zahăr pudră.
Crema:
100 g unt,
100 g zahăr,
3 linguri cacao;
***
4 linguri nucă măcinată, pentru pus pe deasupra.
Mod de preparare blat:
Se bate untul, se adaugă zahărul, treptat. Albușurile se bat spumă, se iau două linguri din spuma de albușuri și se adaugă peste compoziția cu unt, apoi se adaugă făina, treptat, praful de copt stins cu zeama de lămâie și nuca măcinată. La sfârșit se adaugă restul de albușuri și se amestecă ușor, cu o lingură sau spatulă. Se pune compoziția într-o tavă de 32cm/ 22 cm, învelită cu hârtie de copt, unsă puțin. Se coace la cuptor, la foc mic, aproximativ 25 minute, până se rumenește ușor pe margini.
Se pune la frigider, să se întărească crema, apoi se taie cu grijă, cu cuțitul umezit.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu