joi, 27 septembrie 2012
Desert crocant cu piersici si mere
Briose cu afine (reteta de baza)
miercuri, 26 septembrie 2012
Pasta de piersici ca odinioara
vineri, 21 septembrie 2012
Sos de spaghete pentru iarna
Abia am asteptat sa gasesc reteta potrivita pentru Provocarea Dulce Romanie din luna septembrie, gazduita de Nicol de la "All day cooking", dupa o idee mai veche a Mihaelei de la "De prin lume adunate". Una din temele propuse a fost "de-ale camarii", ceea ce m-a determinat sa prepar acest sos cu gust dulce acrisor si un pic iute, foarte bun pe timp de iarna si nu numai.
Este un sos concentrat de rosii, cu ardei, putina ceapa, usturoi, patrunjel verde si condimente, care poate fi consumat peste spaghete, peste friptura, adaugat la pizza sau la alte mancaruri. Intrucat sosul contine pulpa de rosii in cea mai mare parte, ar fi ideal sa il preparati din rosii veritabile, de gradina, gustul este cu mult mai bun. Se pastreaza la rece, in borcane inchise ermetic si este la fel de bun si peste cateva luni de zile.
Dupa reteta Spaghetti Sauce de la Mrs.Loretta Bontrager (mii de multumiri!).
Este un sos concentrat de rosii, cu ardei, putina ceapa, usturoi, patrunjel verde si condimente, care poate fi consumat peste spaghete, peste friptura, adaugat la pizza sau la alte mancaruri. Intrucat sosul contine pulpa de rosii in cea mai mare parte, ar fi ideal sa il preparati din rosii veritabile, de gradina, gustul este cu mult mai bun. Se pastreaza la rece, in borcane inchise ermetic si este la fel de bun si peste cateva luni de zile.
Dupa reteta Spaghetti Sauce de la Mrs.Loretta Bontrager (mii de multumiri!).
joi, 13 septembrie 2012
Prajitura cu prune si caramel
.Este o prajitura cu gust dulce acrisor cu prune si nuci, in care aromele de scortisoara, nucsoara si ienibahar din blat se combina perfect cu vanilia din glazura caramel. Blatul creste frumos si este cu numai 3 oua; se aseamana cu cel de la prajitura cu dovlecel . Glazura se prepara la foc mic, in aproximativ 7 minute, este simpla,cu zahar, lapte acru, unt si light corn syrup(care se poate inlocui foarte bine cu miere, vezi Substituenti pt. ingrediente). Mi s-a parut foarte interesant ca in glazura se pune un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu care transforma totul intr-o spuma de caramel, foarte buna. Dupa reteta Plum Cake din M.Country Style-Recipes.
Ground Beef Lasagna (reteta originala)
Am refacut reteta mai veche Lasagna cu carne de vita si m-am gandit sa postez reteta originala, cu masurile americane. Mi se pare mult mai usor sa folosesc cups decat sa masor cantitatile in grame. Au aparut si pe la noi prin magazine; eu am primit un set de cups fabricate in Turcia, sunt putin mai mici decat cele originale(au doar 240 ml fata de 250 ml cat se foloseste in retetele americane), dar se pot folosi cu aproximatie. Am vazut ca au fost pe stoc si la firma Pastai de vanilie, atat seturi de cups cat si seturi de linguri si lingurite (setul de lingurite l-am castigat de curand, alaturi de multe alte condimente la concursul organizat de Pastai de vanilie, si ce bine imi pare!!!)
sâmbătă, 8 septembrie 2012
Prajitura cu unt de arahide, ciocolata si portocale
Dupa reteta Peanut Butter Cake din M.Country Style Recipes, la care eu am adaugat si o portocala, ca sa fie si ceva mai acrisor in prajitura. Prajitura se poate prepara in aceasta forma, turnand blatul in 2 tavi rotunde cu diametrul de 22,5 cm, sau in forma dreptunghiulara, folosind o tava de 22,5 cm/ 32,5 cm, cu crema deasupra.
luni, 3 septembrie 2012
Blat galben si pufos (reteta de baza)
Iata o reteta simpla de blat galben pentru prajituri, cu numai 3 oua, margarina, si lapte acru, pentru o tava dreptunghiulara de 22,5 cm/ 32,5 cm, sau 2 tavi rotunde cu diametrul de 22,5 cm. Blatul se prepara foarte usor, este bun la gust si creste frumos. Ii puteti adauga orice glazura doriti (eu am pus glazura cu faina de la brownies, plus cateva nuci prajite si am ras ciocolata pe deasupra). Dupa reteta Fluffy Yellow Cake (Basic) din M.Country Style Recipes.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)