duminică, 17 iunie 2012

Cartofi umpluti,reteta pentru dieta,cu putine calorii

Va prezint o alta varianta de a pregati cartofii, fie ei vechi sau noi. Dupa reteta Diet Stuffed Potatoes (Low Cal.), din Mennonite Counrty-Style Recipes. Adica, cartofi copti, umpluti cu un amestec de legume, verdeata si branza. Se consuma calzi, din coaja, sau cu tot cu coaja. Pentru a fi mai eficient, intrucat cartofii se lasa la copt in jur de 1 ora, si sunt doar 3, va sugerez sa ii pregatiti in acelasi timp cu un alt preparat care se coace la cuptor.
Aceasta ar fi o alta reteta cu care particip la parada Dulce Romanie gazduita luna aceasta de Andie's Veggies.

Ingrediente:
3 cartofi medii, spalati bine,
1/2 cana branza rasa (mai putin grasa, daca va "pasa"...),
1 lingura Vegeta (sau ce mix de legume doriti), dizolvata in 1/4 cana apa fiarta,
1 ceapa verde, tocata,
2 linguri patrunjel verde, tocat,
1/4 lingurita sare,
un praf de piper negru
marar tocat, optional.
Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se inteapa cu furculita, din loc in loc, pentru a lasa sa iasa aburul si se pun la cuptor, la foc potrivit, in jur de 1 ora, sau pana se inmoaie un pic. Se taie pe jumatate, pe lungime. Se scoate continutul cu lingura, cu atentie, fara a rupe coaja (eventual, se lasa coaja un pic mai groasa, daca sunt cartofi noi). Se freaca bine continutul de cartofi pana se obtine o pasta. Se amesteca pasta cu celelalte ingrediente si se umplu din nou jumatatile de cartofi, cu aceasta compozitie. Se pun jumatatile de cartofi intr-o tava, acoperita cu hartie de copt, si se baga la cuptor, la foc potrivit, timp de 10-15 minute, pana se rumenesc usor.  Se servesc calzi, din coaja, sau cu totul (eventual, cu putin unt, deasupra). Ies 6 portii.
 Pofta buna!

7 comentarii: