marți, 25 februarie 2014

Tarta cu afine si branza Mascarpone


Este o tarta delicioasa, formata dintr-o crusta de biscuiti zdrobiti amestecati cu unt topit, umpluta cu branza Mascarpone batuta cu zahar si oua, peste care se toarna o budinca de afine si se orneaza cu frisca.
Adaptare dupa reteta Blueberry Cheesecake Desert din cartea M. Country - Style Recipes.
Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie gazduita de "Stefy harnicuta".

marți, 11 februarie 2014

Chec cu banane si ovaz

Daca v-au ramas niste banane pe care nu le mai mananca nimeni pentru ca s-au innegrit putin, nu le aruncati. Iata ce puteti face cu ele: zdrobiti-le cu o furculita si amestecati-le cu putin ovaz, faina, lapte, oua, margarina, zahar, mai adaugati si o mana de stafide, turnati totul intr-o tava dreptunghiulara medie si dati tava la cuptor pentru aproximativ o ora. Veti obtine un desert bun si aromat, numai bun sa "insoteasca" o ceasca de cafea sau o cana cu lapte!
  Dupa reteta Banana Oatmeal Bread din cartea M.Country-Style Recipes & Kitchen Secrets.

marți, 4 februarie 2014

Prajitura cu fructe si gelatina

Este o prajitura usoara si racoroasa, cu gust intens de portocale. Are blat simplu de pandispan si umplutura de fructe (portocale, mandarine, stafide si ananas), frisca, smantana (sau iaurt) si gelatina, asemanatoare tortului "Diplomat". Se prepara rapid, dar trebuie lasata la frigider cel putin doua ore, sa se intareasca, inainte de a o taia.