Ingrediente foaie:
1 cana faina,
1/2 cana nuci bucati mici,
1/4 cana zahar brun,
1/8 lingurita scortisoara,
125 g margarina, topita.
Budinca de caramel:
2/3 cana zahar brun,
1/4 cana smantana,
3 galbenusuri,
1/4 lingurita sare,
1/3 cana faina,
2 cani lapte.
Bezea:
3 albusuri,
6 linguri zahar,
1/4 lingurita cream of tartar (eu nu am pus; este un fel de praf intaritor pt. bezea, cred ca am vazut de vanzare la Pastai de vanilie ).
Folositi o cana de 250 ml pt. a masura ingredientele.
Mod de preparare foaie: Se farama nucile cu sucitorul; se amesteca faina cu zaharul, scortisoara si margarina topita. Se pun si nucile, se amesteca bine. Foaia se intinde cu mana intr-o tava rotunda,de placinta, cu diametrul de 22,5 cm si se ridica si pe marginile tavii. Se coace la foc potrivit, timp de 8-10 minute.
Pentru budinca, se caramelizeaza zaharul intr-o cratita, pana devine maroniu la culoare (nu prea inchis). Se ia de pe foc si se adauga smantana, se amesteca bine. Se bat galbenusurile cu praful de sare. Faina se dizolva in putin lapte rece, apoi se pune peste galbenusuri si se adauga si restul de lapte. Se toarna compozitia peste zaharul caramelizat si se pune la foc mic. Se lasa pana se ingroasa, amestecand mereu, sa nu se prinda de vas. Se toarna apoi peste foaie (eu am trecut-o printr-o sita, sa nu ramana cocoloase) si se intinde uniform.
Pentru bezea, se bat albusurile spuma tare cu 6 linguri de zahar, adaugat treptat (se adauga si cream of tartar, daca aveti). Se pune bezeaua deasupra, peste budinca de caramel, intinzandu-se uniform. Se baga tava din nou la cuptor, la foc potrivit, timp de 12-15 minute, pana se intareste putin bezeaua si se bronzeaza usor. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune la frigider.
Delicioasa tarta. Si arata minunat.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Cristina! Nu stiu cat de minunat arata, dar de buna...e buna!
ȘtergereFoarte bine arata, eu care sunt topita dupa spuma de albus, pot sa zic ca acum salivez asa putin..:))) Bravo Gabi!:)
RăspundețiȘtergereMultumesc,Laura! Tocmai din acest motiv am fotografiat felia asa de aproape!
RăspundețiȘtergereCaramel, nu pot rata asa ceva arata extrem de DELICIOS.....!
RăspundețiȘtergereDa, Alice, chiar este delicios si usor de facut, pe deasupra!
Ștergere