marți, 28 februarie 2012

Supa de pui cu galuste

              Supa usoara si hranitoare, cu  legume si galuste din gris, foarte buna pentru copii. Fetele mele o mananca cu pofta!

Salata de ridichi


O salata buna cu ridiche rosie, ceapa verde, frunze de salata, ulei de masline si cascaval. Reteta este din revista Country Woman.

vineri, 24 februarie 2012

Terina cu vita, pui si caise

  Acesta este un amestec de carne de vită și pui, caise uscate, pesmet, ou și verdeață, totul îmbrăcat cu felii de șuncă și pus la cuptor, în baie marină, într-un vas dreptunghiular, timp de aproximativ 2 ore.
Ideal ar fi să se prepare terina cu o zi înainte de servire și să se păstreze la frigider peste noapte, dar se poate consuma și imediat după coacere. Este bună atât caldă cât și rece, poate fi un fel principal de mâncare sau aperitiv. Se potrivește foarte bine cu un sos dulce de roșii și alături de salată verde și ardei gras roșu. Un deliciu pentru iubitorii de carne!
După rețeta Veal and apricot terrine din revista  Australian Food.

miercuri, 22 februarie 2012

Biscuiti "Inimioare cu migdale"

  
   Sunt niste biscuiti glazurati, fragezi, cu unt, migdale macinate si fulgi de migdale, faina de orez, dar fara praf de copt. Din aceasta reteta ies in jur de 25 de biscuiti. Daca doriti puteti adauga o picatura de colorant alimentar rosu pentru a obtine o glazura de un roz pal, ca in original (eu am lasat glazura alba). Dupa reteta Almond Heart Biscuits din rev. Australian Food.

luni, 20 februarie 2012

Foitaj cu mere si migdale


Un desert din foitaj impletit umplut cu mere, gem acrisor, unt si migdale. Este foarte bun atat cald, cat si rece, servit cu frisca. Dupa reteta Mini Apple Pastries din revista Australian Food.

duminică, 19 februarie 2012

Chec cu cacao, nuci si stafide

 Este o reteta pe care am gasit-o demult, pe o cutie de cacao. De atunci o tot repet, cand cu 6 oua, cand cu 5 oua, cand cu nuci, cand cu bucatele de ciocolata in loc de nuci si iese bine de fiecare data. Un chec usor de preparat si foarte bun la o cafea! Am folosit aceasta reteta si la tortul la metru, dar fara a adauga nuci si stafide.

miercuri, 15 februarie 2012

Honey pork and peppers


                         Reteta din rev. Country woman

Ingrediente: aprox. 700g muschi de porc,
                        2 linguri ulei,
                        1 cub Knorr de vita,
                        1 cana apa (250ml),
                        1/4 cana miere,
                        3 linguri sos de soia,
                        2 linguri de otet din vin rosu (eu am pus otet de mere),
                        1/2 lingurita ghimbir praf,
                        1/8 lingurita  usturoi granulat,
                        1 ceapa medie,
                        1 ardei gras rosu,
                        1 ardei gras verde.
  Mod de preparare: Se taie carnea in bucati si se pune la foc mic, impreuna cu uleiul. Se lasa 15 min, pana se rumeneste un pic. Se amesteca cubul Knorr cu apa, mierea, sosul, otetul, ghimbirul si usturoiul. Se pun putin pe foc, sa se dizolve cubul, apoi se toarna peste carne.Se acopera si se lasa sa fiarba aprox. 15 min, amestecand din cand in cand. Se taie ceapa si ardeii, cubulete, si se adauga peste carne. Se mai lasa pe foc 5-10 min ( nu prea mult, astfel incat legumele sa ramana un pic tari), dupa care se stinge focul. Optional, puteti adauga frunze de patrunjel. Se serveste peste orez fiert.

 
 
 
  Pofta buna!

sâmbătă, 11 februarie 2012

Inel cu ciocolată, nuci și cocos

Este un corn împletit umplut cu ciocolată, nuci și cocos, peste care se toarnă o glazură cu aromă de vanilie. Pe cât de frumos, pe atât de gustos! Se prepară ușor, mai ales dacă vă place să împletiți aluatul. Rețeta este din revista americană Country Woman. 

Saleuri cu cascaval



  Ingrediente:  250g unt sau margarina,
                           aprox. 400g faina,
                           2 galbenusuri,
                           50g smantana (2 linguri),
                           putina sare,
                          100-200g cascaval ras (folositi o branza mai grasa, altfel se cam usuca),
                          10g drojdie ( 1 lingurita drojdie uscata).

  Mod de preparare: Se amesteca faina cu untul, se adauga galbenusurile, smantana, sarea si drojdia dizolvata in putina apa calda. Se framanta bine, se mai adauga putina faina, sa se dezlipeasca aluatul de pe mana. Se intinde foaie groasa de 1/2cm, se taie in forme si se ung cu putin albus batut usor. Se presara mac, chimen si cascaval ras. Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se coc la foc potrivit, pana se rumenesc usor.

Pofta buna!


miercuri, 8 februarie 2012

Prajitura Rigoletto

Sincer, nu știu ce legatură are bufonul cocoșat din opera lui Giuseppe Verdi cu aceasta prăjitură. O fi fost mai creol la față, mă gândesc. Probabil e doar o potrivire de nume. Prăjitura nu iese "cocoșată", asta dacă respectați rețeta! În orice caz, blatul pufos cu gust de cacao, crema cu lapte, ouă și vanilie si ciocolata rasă adaugată din abundență pe deasupra, se potrivesc de minune.

Salata de fasole verde



   Australian food

  Salata se consuma alaturi de Snitelul crocant cu sos de ciuperci

  Ingrediente:  1kg fasole verde,
                           1 ardei gras rosu, taiat bucatele,
                           2 linguri ulei de masline,
                           1 catel de usturoi, zdrobit,
                           1 lingura zeama de lamaie.

   Mod de preparare:  Se poate folosi fasole verde proaspata (spalata si taiata ) sau fasole congelata. Se pune fasolea in apa clocotita si se fierbe timp de 15 min, sau pana se patrunde. Se scurge de apa si se amesteca cu ardeiul taiat bucatele, uleiul, usturoiul pisat si zeama de lamaie. Se consuma fierbinte, alaturi de snitelul crocant cu sos de smantana.


  Pofta buna! Salata nu contine sare; daca o consumati in aceasta varianta, nici nu e nevoie sa adaugati sare.


marți, 7 februarie 2012

Briose cu caise, ciocolata si vanilie


Sunt briose cu blat in doua culori, cu caise, scortisoara, nucsoara, coaja si suc de portocale, cu glazura de ciocolata si crema de unt cu vanilie Bourbon. Foarte bune si aromate.
Reteta am creat-o special pentru concursul organizat de Isabela "Cupcakes pt. Valentine's Day", pornind de la reteta de baza de briose (muffins).

luni, 6 februarie 2012

Snitel crocant cu sos de ciuperci

 Reteta din rev. "Australian food"

  Ingrediente snitel: 1kg fleica vitel,
                                     3 cepe,  taiate felii,
                                     60 ml dry sherry,
                                     80 ml brandy,
                                     1 cana faina,
                                     3 oua, batute usor,
                                     2 cani pesmet,
                                     1/2 cana branza parmesan, rasa,
                                     125 g unt                     
      Se poate folosi  pulpa de porc, in loc de vitel si ulei pt prajit in loc de unt.
Mod de preparare: Se taie carnea in felii de1 cm grosime si se pune intr-un vas. Se adauga ceapa taiata si coniacul. Se amesteca si se lasa  sa stea 3-4 ore (vasul acoperit, la frigider). Se scoate carnea, se sterge pe servetele, iar ceapa si coniacul se pastreaza pt. sosul de ciuperci. Se da carnea prin faina, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet amestecat cu parmesan ras. Se prajeste in unt, pe ambele parti, cateva minute (nu prea mult, sa nu se intareasca!). Se scot snitelele si se pun pe hartie absorbanta. Se acopera sa stea calde si se trece la prepararea sosului.



  Sos de ciuperci cu smantana
Ingrediente:  90 g unt,
                       750 g ciupercute, taiate pe jumatate,
                       1 lingura cu varf faina,
                       375 ml supa concentrata de vita,
                       1/2 cana smantana,
                       patrunjel verde, tocat.
 Mod de preparare:  se caleste ceapa in unt, pana se patrunde putin. Se adauga ciupercile taiate pe jumatate, se lasa 2 min pe foc, dupa care se adauga supa concentrata ( in loc de supa puteti folosi 200ml lapte + o cana de apa + 2 cuburi Knorr de vita) si coniacul ramas. Se lasa putin sa se patrunda ciupercile, se adauga faina desfacuta in putina apa. Se lasa sa se ingroase un pic, apoi se opreste focul. Se adauga smantana si, eventual, patrunjel tocat.

           Reteta nu contine sare, in afara de sarea din supa concentrata si cea din  branza parmesan. Eu am adaugat f. putina sare peste snitelele calde.
Se serveste impreuna cu o salata de fasole verde si usturoi, gasiti reteta aici
Pofta buuuna!