După rețeta Basic Cake Roll din cartea M.Country-Style Recipes.
duminică, 27 decembrie 2020
Ruladă cu cremă de brânză și gem
După rețeta Basic Cake Roll din cartea M.Country-Style Recipes.
vineri, 16 octombrie 2020
Prăjitură cu mentă și ciocolată
Dacă vă place combinația dintre mentă și ciocolată, iată o rețetă potrivită. Compoziția pentru blat este cea de la prăjitura cu vișine, cu deosebirea că se împarte în două părți, într-una se pune cacao, iar în cealaltă se pune esență de mentă. Se coce în forme dreptunghiulare de 23 cm/11 cm/5 cm. De asemenea crema se împarte în două părți, una cu cacao, cealaltă cu mentă. Bucățile de blat se lipesc între ele cu cremă de cacao, apoi se acoperă cu ciocolată topită și se ornează cu crema de mentă.
luni, 31 august 2020
Prăjitura Teo cu iaurt
Este o prăjitură pufoasă cu aromă de fructe de pădure și ciocolată. Blatul este cel de la prăjitura cu vișine , doar că aici se taie în 24 de cuburi care se așază apoi într-o tavă mai mare, lăsând un spațiu de aprox. 1cm între ele. Se toarnă deasupra crema de iaurt și se bate bine tava de masă, astfel încât crema să pătrundă printre cuburi. În felul acesta se formează dungi de forma literei T pe fiecare cub.
Și pentru că Teodorei mele îi place mult această prăjitură, am numit-o după numele ei!
Și pentru că Teodorei mele îi place mult această prăjitură, am numit-o după numele ei!
vineri, 24 iulie 2020
Dulceață de caise
Aromată, dulce - acrișoară, cu o culoare frumoasă, dulceața de caise este printre cele mai bune dulcețuri încercate de mine. Se poate consuma ca atare sau se poate folosi în multe rețete de prăjituri cu blat sau foi și se potrivește bine cu clătitele, fie ele românești sau americane. Se prepară ușor și repede.
vineri, 17 iulie 2020
Ruladă cu vișine proaspete și ciocolată
Dintre toate ruladele încercate de mine, cea cu ciocolată și vișine proaspete rămâne cea mai bună, după părerea mea. Gustul acrișor și aromat al vișinelor se potrivește foarte bine cu blatul pufos de cacao, frișca și glazura de ciocolată.
După rețeta Chocolate Cherry Cream filled - Log din revista Country Woman.
După rețeta Chocolate Cherry Cream filled - Log din revista Country Woman.
joi, 18 iunie 2020
Musaca de cartofi
luni, 8 iunie 2020
Tort de morcovi cu cremă de brânză
Un blat umed cu aromă de scorțișoară și vanilie, cu morcovi rași, nucă măcinată și o cremă fină de brânză dulce cu vanilie și lămâie. Un tort delicios!
După rețeta americană Carrot Cake ușor îmbunătățită, din 4 ouă mari, pentru o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm.
După rețeta americană Carrot Cake ușor îmbunătățită, din 4 ouă mari, pentru o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm.
joi, 28 mai 2020
Foaie simplă de ruladă (rețeta de bază)
Este o foaie simplă, pufoasă, din 4 ouă mari, pentru o tavă dreptunghiulară de 27cm / 37cm. O puteți umple cu crema preferată de unt, cremă fină de brânză sau cu frișcă și fructe. Se prepară rapid și ușor.
După rețeta americană Basic Cake Roll din cartea M.Country-Style Recipes.
După rețeta americană Basic Cake Roll din cartea M.Country-Style Recipes.
duminică, 24 mai 2020
Pui brezat cu sos de smântână și tarhon
După rețeta Kaufland Pui brezat în sos cremos cu ierburi.
luni, 30 martie 2020
Prăjitura Agneza, cu strat
Este o prăjitură delicioasă cu blat din albușuri și nucă măcinată, strat de gălbenușuri și cremă de cacao. Mama obișnuia să ne-o prepare pentru zilele de sărbătoare. Și ce greu era în vremea aceea (prin anii '80, ''epoca de aur'', cică!!) să găsești unt și ouă, dacă locuiai la oraș, la bloc. Poate tocmai din acest motiv mi-a rămas în memorie, și mi se părea atât de bună, prăjitura aceasta. Merită încercată!
miercuri, 4 martie 2020
Carne cu morcovi, portocale și hrișcă
După rețeta Pork Chops with Carrots and Toasted Buckwheat
Abonați-vă la:
Postări (Atom)