marți, 7 iulie 2015

Prajitura Rumba

Este o prăjitură cu foi de napolitană și blat pufos din albușuri, fără praf de copt, bogat în stafide, nuci și rahat, acoperit cu o cremă de gălbenușuri bătute în baie marină. Foarte bună!

duminică, 14 iunie 2015

Prajitura cu banane si cacao

Este o prăjitură gustoasă în care puteți "ascunde" cele 3 - 4 banane prea coapte pe care nu le mai mănâncă nimeni. Unde mai pui că se prepară și repede și doar din câteva ingrediente. În rețeta originală blatul se coace într-o tavă dreptunghiulară mică (26 cm / 18 cm), dar eu am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm. Dacă doriți puteți să o acoperiți cu un strat de frișcă sau să o consumați ca atare. Este foarte bună lângă cafeaua de dimineață și nu numai!
După rețeta Black Bottom Banana Bars din revista Country Woman.

marți, 9 iunie 2015

Rulada din carne de porc umpluta cu ardei copti

Cu ceva vreme în urmă am văzut o ruladă asemănătoare pe blogul Alinei Dohotariu și pentru că mi-a plăcut combinația, am încercat-o și eu. Mușchiul fraged de porc se crestează și se bate ușor, apoi se umple cu ardei copți, cașcaval și ceapă verde, se rulează strâns și se pune la cuptor până se rumenește ușor. Pentru un gust mai intens puteți servi carnea împreună cu un sos simplu de ardei copți.

sâmbătă, 9 mai 2015

Ruladă cu frișcă si căpșune

Am preparat această foaie de ruladă de multe ori și am umplut-o, pe rând, cu vișine proaspete sau din compot, cu ananas și portocale, cu cremă de cafea, și, iată, acum a venit rândul căpșunelor. Fructele proaspete le-am fiert cu puțin zahăr și amidon, până s-au legat, apoi le-am amestecat cu frișcă bătută. Cu acest amestec am umplut rulada, care, și de data aceasta, a fost delicioasă!

miercuri, 29 aprilie 2015

Piept de pui umplut cu brânză și legume

  În această rețetă, pieptul de pui se umple cu țelină Apio, morcov, ceapă verde și două feluri de brânză (brânză albastră  și brânză cheddar), apoi se trece prin ou și pesmet și se pune la cuptor timp de 35 minute. Se servește cu sos iute și salată.
  Pentru că nu am găsit Blue Chesee Laughing Cow, am înlocuit-o cu brânză cu verdețuri și am adăugat 2 linguri de smântână.
 După rețeta Stuffed Buffalo Chicken Breasts.

joi, 26 martie 2015

Prajitură spaniolă

Din seria rețetelor vechi, dar bune, vă prezint prăjitura spaniolă, cu foi cu miere și smântână, cremă cu unt, lapte și nucă măcinată, și glazură acrișoară de cacao. Foarte bună!

vineri, 27 februarie 2015

Pui marinat cu portocale

Din nou am descoperit o rețetă chinezească interesantă, anume: Chinese Orange Chicken , mai exact bucățele din piept de pui puse la marinat, date prin ou și amidon, prăjite și garnisite cu un sos aromat de portocale.

luni, 2 februarie 2015

Prăjitura Regina Maria

Probabil ați mai auzit de prăjitura Regina Maria... rețeta este veche, eu o am de mai bine de 20 de ani și abia acum am încercat-o pentru prima dată. Este o prăjitură pe cât de simplă, pe atât de bună! Nu conține nici praf de copt. Are două blaturi, unul pandișpan celălalt din albușuri cu nuci prăjite, și o cremă fină de gălbenușuri bătute pe abur, amestecate cu unt și vanilie.

duminică, 25 ianuarie 2015

Piept de pui cu sos de rodii și portocale

De curând am descoperit rețeta Pomegranate Glazed Chicken, adică: piept de pui fraged și aromat stropit cu un sos din suc de rodii și portocale, rozmarin și puțin usturoi. Carnea se stropește cu sos atât în timpul preparării, cât și în momentul servirii. Puteți folosi și piept de pui cu os și piele, ca în rețeta originală.

miercuri, 7 ianuarie 2015

Pui cu lămâie și miere

 
Este o rețetă asiatică cu bucăți fragede de pui în înveliș crocant, stropite cu o glazură delicioasă din miere, suc de ananas, sos de soia și lămâie. După rețeta Asian Lemon Chicken Tenders.

luni, 8 decembrie 2014

Tort "Minnie" cu afine și cremă de vanilie

Este un tort de 3 kg, cu două blaturi de pandișpan coapte în tava de 25 cm/ 35 cm, jeleu de afine și cremă de vanilie. Rețeta jeleului de afine este asemănătoare cu cea de la tortul Hello Kitty.

duminică, 7 decembrie 2014

Prajitura cu pere si cappuccino

Încă o dată m-am convins cât de bune sunt perele în prăjituri, mai ales dacă sunt combinate cu frișcă, smântână și cappucino. Prăjitura are un blat simplu cu cacao (ca cel de la prăjitura cu nectarine) în care am pus bucățele de pere și l-am acoperit apoi cu un strat cu gelatină, frișcă lichidă, smântână și cappuccino. Am lăsat-o la frigider pentru 2 ore și gata. A ieșit această prăjitură delicioasă și foarte cremoasă.

miercuri, 29 octombrie 2014

Prăjitura cu nectarine și sos de mango


M-am gândit să combin sosul de mango (cumpărat din magazin) cu o cremă de unt, un blat simplu cu cacao și câteva nectarine tăiate cubulețe și călite cu puțin zahăr. Așa a luat naștere această prăjitură bună și ușor de făcut. Bineînțeles, puteți înlocui nectarinele cu mango prospăt și procedați la fel.

marți, 16 septembrie 2014

Chec Dundee cu fructe confiate

Dundee este un chec scoțian tradițional cu multe fructe uscate, foarte bun și aromat. Nu conține agenți de creștere și se coace la foc mic timp de aproximativ 2 ore. Pus într-un recipient închis, checul își păstrează aroma multă vreme. În varianta originală checul este copt într-o tavă rotundă și este decorat cu migdale întregi. Eu, însă, am înlocuit migdalele cu tradiționalele nuci de pe la noi și l-am copt în tăvi mici dreptunghiulare. Bun și așa, diferența este că se micșorează puțin timpul de coacere.
Rețeta este din revista Delicii la cuptor.

luni, 25 august 2014

Supa crema de rosii

 
Este o supă densă cu gust dulce acrișor, din roșii și ceapă călită ușor în unt. Se consumă ca atare, cu crutoane sau poate fi folosită la prepararea mâncărurilor cu paste făinoase. Am fost mirată să văd că în această supă se pune un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu. (De ce? Nu se poate și fără?) Se procedează astfel pentru a reduce aciditatea roșiilor și pentru a putea adăuga înspre final laptele, fără să se brânzească. Ideal ar fi să folosiți roșii de grădină, mai dulci.
După rețeta Tomato Soup din cartea M.Country-Style Recipes.

vineri, 15 august 2014

Tarta cu pui

Mazăre, morcov, ardei kapia, ciupercuțe, ceapă și piept de pui, toate înăbușite în unt, amestecate cu smântână și acoperite cu un înveliș crocant din foitaj, sună bine? Și frumoasă și gustoasă această tartă cu pui!
După rețeta cu același nume din revista Bucătăria de azi.

marți, 29 iulie 2014

Prajiturele cu unt de arahide si ovaz

Dacă vă place untul de arahide, iată o rețetă simplă de prăjiturele cu gust intens de arahide, bune atât pentru cei mici cât și pentru cei mari! Am zis bune? Totuși, e puțin spus! Sunt delicioase și este un singur mod în care vă  puteți convinge: încercați rețeta!
După rețeta Favorite Peanut Butter Oatmeal Cookies din cartea M.Country - Style Recipes.

miercuri, 25 iunie 2014

luni, 16 iunie 2014

Brownies cu nuci și stafide

Iată o altă rețetă de brownies cu blat din 4 ouă, cu ulei în loc de margarină, stafide și nuci. Glazura este cea cu făină, unt și zahăr brun. Și ca să vă conving s-o încercați, vă spun că prăjitura se prepară ușor și rapid, iar fetele mele o mănâncă în același mod (adică tot ușor și rapid) și cu mare poftă!!!
  După rețeta Quick and Easy Brownies din cartea M.Country - Style Recipes.


vineri, 30 mai 2014

Prajitura Snickers

Este o prăjitură cu blat din albușuri și nucă măcinată, ciocolată albă, strat de caramel cu nuci, unt și gălbenușuri și glazură de ciocolată amăruie. Nu am încercat varianta cu arahide pentru că îmi place prea mult aceasta cu nuci. Este una din prăjiturile mele preferate. M-am inspirat din rețeta Irinei și am adaptat-o la tava mea de 22 cm/32 cm.

luni, 26 mai 2014

Chifteluțe la cuptor

 
Chiftelele sunt bune și hrănitoare, iar preparate la cuptor sunt și mai sănătoase. Am găsit această rețetă în  revista Click! Poftă bună! 

miercuri, 23 aprilie 2014

Prăjitură cu vișine, iaurt si gelatină

Inspirată fiind de prăjitura cu fructe și gelatină, m-am gândit la altă combinație reușită și așa a luat naștere această prăjitură cu blat de cacao, vișine, stafide, gelatină, iaurt, frișcă și ciocolată. Este delicioasă și ușor de preparat, vă invit s-o încercați!

marți, 15 aprilie 2014

Sugestii pentru masa de Paște

Iată o mică selecție de rețete pentru masa de Paște. Veți găsi la un loc aperitive, feluri principale, fripturi, salate, garnituri și deserturi; poate vă vor inspira în alegerea meniului potrivit. Paște fericit!

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Tort Rigoletto

 
Este un tort cu blat de cacao, crema de vanilie, gem, nuci și vișine din compot. Rețeta este cea de la prajitura Rigoletto, ușor îmbunătățită. Tortul este format din trei blaturi cu dimensiunile de 25 cm /35 cm.

marți, 18 martie 2014

Shaorma cu pui


Sincer, nu mă atrage deloc "halca" aceea de carne atârnată prin fast food-uri, care se frige învârtindu-se încet, dar...pentru că am vrut să-i fac o surpriză soțului meu, am zis să încerc o shaorma făcută în casă. Pentru această gustare m-am inspirat din bucătăria lui Teo, doar că eu am folosit piept de pui pe care l-am condimentat si l-am pus la foc mic, cu o lingură de ulei într-o tigaie de teflon.

miercuri, 5 martie 2014

Rulouri de pui cu spanac și brânză

Iată cum mai puteți prepara pieptul de pui, anume să-l bateți ușor, să-l umpleți cu brânză, spanac, ceapa și usturoi, să-l treceți prin ou și pesmet și apoi să-l prajiți putin în ulei. Foarte gustos! Sincer, pofta mi-au stârnit-o Liana si Violeta cu rulourile lor umplute cu fasole păstăi, respectiv ceapă și usturoi verde. Așadar a fost musai să încerc și eu!
  Și pentru că Elena ne-a propus ca teme pentru Provocarea Dulce Românie, legumele verzi și lactatele, m-am gândit să particip și eu cu această rețetă, așa ca pentru ultima oară.

marți, 25 februarie 2014

Tarta cu afine si branza Mascarpone


Este o tarta delicioasa, formata dintr-o crusta de biscuiti zdrobiti amestecati cu unt topit, umpluta cu branza Mascarpone batuta cu zahar si oua, peste care se toarna o budinca de afine si se orneaza cu frisca.
Adaptare dupa reteta Blueberry Cheesecake Desert din cartea M. Country - Style Recipes.
Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie gazduita de "Stefy harnicuta".

marți, 11 februarie 2014

Chec cu banane si ovaz

Daca v-au ramas niste banane pe care nu le mai mananca nimeni pentru ca s-au innegrit putin, nu le aruncati. Iata ce puteti face cu ele: zdrobiti-le cu o furculita si amestecati-le cu putin ovaz, faina, lapte, oua, margarina, zahar, mai adaugati si o mana de stafide, turnati totul intr-o tava dreptunghiulara medie si dati tava la cuptor pentru aproximativ o ora. Veti obtine un desert bun si aromat, numai bun sa "insoteasca" o ceasca de cafea sau o cana cu lapte!
  Dupa reteta Banana Oatmeal Bread din cartea M.Country-Style Recipes & Kitchen Secrets.

marți, 4 februarie 2014

Prajitura cu fructe si gelatina

Este o prajitura usoara si racoroasa, cu gust intens de portocale. Are blat simplu de pandispan si umplutura de fructe (portocale, mandarine, stafide si ananas), frisca, smantana (sau iaurt) si gelatina, asemanatoare tortului "Diplomat". Se prepara rapid, dar trebuie lasata la frigider cel putin doua ore, sa se intareasca, inainte de a o taia.

miercuri, 22 ianuarie 2014

Clatite cu spanac

Daca va place spanacul, iata cum il mai puteti prepara: caliti-l cu putina ceapa si usturoi si ascundeti-l in niste clatite impreuna cu o felie de sunca, presarati niste branza rasa pe deasupra si lasati totul la cuptor, pentru cateva minute.
  Am gasit aceasta reteta in revista "Click! Pofta buna!"si m-am gandit s-o incerc, mai ales ca luna aceasta Corina de la Pofta vine gatind ne-a propus sa gatim clatite, in cadrul Provocarii Dulce Romanie, de unde nu vreau sa lipsesc!

joi, 2 ianuarie 2014

Tort Hello Kitty cu jeleu de afine si iaurt

Este un tort cu doua blaturi, unul cu cacao si altul din pandispan, un start de jeleu de afine si iaurt de fructe si crema de ciocolata, pe care l-am preparat de ziua Teodorei, in noiembrie 2013. Si pentru ca ii plac desenele animate cu Kitty, am incercat sa reproduc din martipan personajul ei preferat. 
Tortul a fost delicios, cat despre pisicuta ce sa va spun, sa fi avut mai multe capete si labute ca sa ajunga la toti invitatii!

miercuri, 18 decembrie 2013

Retete de prajituri si torturi din 2013

 Am adunat la un loc cateva din retetele de prajituri si torturi pe care le-am incercat in 2013, cu speranta ca va vor inspira in alegerea deserturilor pentru sarbatori. Puteti revedea si retetele mai vechi aici.

marți, 17 decembrie 2013

Turta dulce cu miere si zahar brun

Abia asteptam momentul potrivit sa incerc o noua reteta de turta dulce! De data aceasta am folosit miere de albine si zahar brun, scortisoara, vanilie si ghimbir, iar la taiat in forme si la ornat am avut ajutoare mai multe perechi de manute!:))) Asadar, treaba a mers foarte repede si cu buna dispozitie, ca si cum am fi fost intr-un atelier de turta dulce!
Si pentru ca in jurul Kadiei se strang luna aceasta multe preparate cu scortisoara in cadrul provocarii Dulce Romanie, am sa merg si eu cu reteta aceasta.

vineri, 13 decembrie 2013

Chiftelute din cartofi, fara carne

Sunt niste chiftelute din cartofi cu unt, ceapa, pesmet si patrunjel, care pot fi consumate atat calde cat si reci alaturi de o salata de orice fel. Am gasit aceasta reteta in bucataria Irinei si m-am alaturat si eu celor care au incercat-o. Iata mai jos dovada!  Fie ca le numim parjoale, ca in zona Moldovei (probabil denumirea vine de la faptul ca se prajesc in ulei bine incins), fie ca le numim chiftelute, sunt destul de bune, chiar daca nu contin carne.

vineri, 6 decembrie 2013

Prajitura cu mac si crema de galbenusuri

Blatul cu mac macinat, crema de galbenusuri cu aroma de vanilie, strat de biscuiti stropiti cu cafea si deasupra glazura din ciocolata topita cu unt. Am vazut aceasta prajitura numita "Tosca" pe mai multe bloguri culinare si pentru ca mi-a placut cum arata, m-am hotarat sa o incerc si eu. M-am inspirat din reteta Violetei, dar am ales sa fac crema cu amidon a lui Teo. Rezultatul a fost unul bun intrucat prajitura a disparut in doua zile (la noi acasa, daca o prajitura rezista mai mult de atat, inseamna ca n-a fost chiar buna!). Cu siguranta am s-o repet cat de curand.

joi, 28 noiembrie 2013

Tort de ananas, intors


Cine a apucat vremurile de trista amintire, din asa zisa "epoca de aur", stie cum e sa pastrezi chiar si ambalajul de la ciocolata amaruie Mara, aproape singura pe care o gaseai in cofetarie si asta daca aveai ceva cunostinte care sa lucreze acolo. Imi amintesc ca aveam o colectie de astfel de ambalaje (oare ce mai colectioneaza copiii nostri astazi?), erau de culoare rosie si verde cu o floare alba si un chip de femeie intr-o parte. Mai presus de toate imi vine in minte mirosul poleiului, pe care il adulmecam cu jind, dupa ce ciocolata impartita la toti membrii familiei, se termina in cele din urma. Si pentru ca asa am crescut, obisnuita fiind sa pastrez multe lucruri, am gasit peste ani si ani printre hartiutele mele cu retete, mai multe ambalaje de la prafuri de copt, scrise in nemteste. Acolo am gasit si aceasta reteta pe care am descifrat-o prin bunavointa unui cunoscator de limba germana. Eu am fost foarte bucuroasa de descoperirea mea si m-am gandit s-o impartasesc cu voi.
  Asadar, din colectia "Retete de pe dosul plicului de praf de copt", va prezint "Tortul de ananas, intors", pe cat de simplu, pe atat de bun si aspectuos.

duminică, 24 noiembrie 2013

Sarmale ca la Lunca

,
Este român care să nu fi  mâncat sarmale "măcar o dată, doar odată-n viața lui", vorba cântecului? Mă îndoiesc! Și pentru ca și eu fac parte din acest neam de soi, iata am pregătit sarmale, de astă data așa cum se fac pe aici, pe la Lunca Ilvei, zonă în care locuiesc din anul 2000 încoace. E drept că am mai redus din cantitatea de grăsime, întrucât nu am pus în compoziția lor tradiționala slănină, dar m-am ținut aproape de rețeta bistrițeană adăugând un pic de afumătură, ceea ce în partea de sud a țării, de unde îmi trag obârșiile, nu se obișnuiește.
  Și dacă tot le-am pregătit, mă grăbesc să ajung cu aceste sărmaluțe în foi de varză, la fetele de la Transylvanian Kitchen, la Provocarea Dulce Românie.

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Cotlet de porc in sos de soia si pesmet

Iata cum puteti prepara cotletul de porc atunci cand sunteti in criza de timp (si de idei), lasandu-l sa stea in jur de 30 de minute intr-un amestec de sos de soia, vin alb si usturoi, urmand apoi sa-l treceti prin ou si prin pesmet si sa-l prajiti 2- 3 minute in putin ulei incins. Carnea frageda si aromata cu invelis crocant se serveste cu un sos de rosii picant, alaturi de o salata de orice fel.

marți, 19 noiembrie 2013

Biscuiti cu cacao si zahar brun

Pentru ca fetele de la Transylvanian Kitchen au ales ca tema fursecurile pentru Provocarea Dulce Romanie din luna aceasta, am profitat de ocazie si am incercat o reteta noua, anume acesti biscuiti simpli, fara unt sau margarina, cu zahar brun si cacao, care pot fi consumati ca atare, sau pot fi "inveseliti" putin cu o glazura de ciocolata alba, asa ca sa-i atraga mai mult pe cei mici.
M-am inspirat din reteta Chocolate Biscuits.

joi, 7 noiembrie 2013

Salata de fenicul cu menta si ceapa verde

Iata o garnitura ideala pentru pestele la gratar, sau fructele de mare. Se prepara foarte rapid si poate inlocui cu succes obisnuita salata de varza. Feniculul se taie in felii subtiri si se tine la marinat cel putin o ora. Aroma lui fina, dulceaga, se potriveste perfect cu menta, mustarul si ceapa verde.
Dupa reteta Fennel Slaw with mint Vinaigrette.

marți, 5 noiembrie 2013

Chec cu glazura de cacao si lapte praf

Daca va place ciocolata de casa atunci sigur o sa doriti sa incercati si acest chec cu glazura delicioasa de cacao si lapte praf. Reteta nu este foarte costisitoare si modul de preparare este foarte simplu. Merge de minune cu o cana de lapte rece, dimineata.

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Ardei umpluti cu carne si legume, la cuptor


Aceasta reteta de ardei este putin diferita de cea obisnuita, deoarece inainte de a fi umpluti, ardeii se oparesc, iar carnea se prajeste si se amesteca cu orezul gata fiert. Se pun apoi la cuptor cu putin unt pentru 30 - 40 de minute.

joi, 24 octombrie 2013

Prajitura cu miere, nuci si mere, fara faina

A fost o adevarata provocare pentru mine tema aleasa de Cristina, in cadrul proiectului Dulce Romanie, de luna aceasta. Ea ne-a propus sa preparam ceva bun fara faina, fara zahar si fara ulei. Si pentru ca inca mi-a ramas in minte gustul bun al prajiturii cu pere si ciocolata, pe care am incercat-o recent, m-am gandit sa iau ca baza aceasta reteta in care nu se folosea faina si sa inlocuiesc zaharul cu mierea (vezi substituenti pentru ingrediente), pentru a obtine in final un desert bun care sa corespunda cerintelor. Asa a luat nastere aceasta prajitura cu gust intens de miere si scortisoara, poate nu foarte aratoasa, dar destul de buna.

marți, 22 octombrie 2013

Ciolan afumat pe pat de varza


De cum am vazut ciolanul acesta,  mi l-am si imaginat aburind frumos, pe un pat de varza calita, usor condimentata. M-am gandit cum sa-l fac sa fie mai fraged si mai aromat, asa ca, la inceput l-am fiert in apa cu boabe de piper si foi de dafin, apoi l-am inabusit in bere, la cuptor,  pentru inca 40 de minute, dupa care l-am asezat peste varza, din nou la cuptor, sa se rumenesca frumos.

luni, 14 octombrie 2013

Prajitura cu morcov

Este o prajitura cu morcovi rasi, nuci si glazura din crema de branza, cu aroma de scortisoara si vanilie. Face parte din categoria prajiturilor dulci care merg langa o cafea fara zahar, sau simplu, cu un pahar de apa rece. Pentru prepararea ei aveti nevoie, in principal, de o jumatate de kilogram de morcovi si aproximativ 300 g crema de branza.
Dupa reteta americana Carrot Cake.

luni, 7 octombrie 2013

Prajitura cu pere si ciocolata, fara faina



Iata o prajitura delicioasa, cu blat fara faina, doar cu nuca macinata, oua, ciocolata topita si unt, in care se cufunda jumatati de pere curatate. Se serveste cu frisca din smantana.
Este o adaptare proprie dupa reteta Flourless chocolate & pears cake. In reteta originala se folosesc alune de padure macinate, insa eu le-am inlocuit cu nuca macinata. Blatul este deosebit de bun, se topeste in gura, iar combinatia de ciocolata cu pere dulci-acrisoare este perfecta.

vineri, 4 octombrie 2013

Zacusca, reteta mamei


 Ce va sperie mai mult cand va ganditi sa preparati zacusca? Mie imi este cam greu sa coc legumele toate si apoi sa le curat de coaja. M-am bucurat tare mult sa descopar aceasta reteta mai simplificata, in care doar vinetele se coc; gogosarii si ardeii kapia se oparesc putin si apoi se dau prin masina de tocat. Asadar, iata zacusca dupa reteta mamei, se prepara un pic mai usor si este foarte gustoasa! Cine nu ma crede pe cuvant n-are decat sa incerce!

luni, 30 septembrie 2013

Blat pufos de pizza pentru o tava mare

Daca doriti o pizza cu un blat mai inalt si pufos, aceasta este reteta potrivita. Pentru prepararea acestui blat aveti nevoie de o margarina mai grasa (in original se foloseste shortening- vezi substituenti pentru ingrediente), sau untura de porc. Puteti folosi insa, cu succes, chiar si margarina obisnuita, cea cu 60% grasime.

joi, 12 septembrie 2013

Prajiturele cu stafide si ciocolata

Pentru ca Liana doreste sa aiba Pe masa din bucatarie luna aceasta preparate cu stafide, in cadrul Provocarii Dulce Romanie, m-am gandit sa ma prezint si eu cu aceste prajiturele simple dar bune, cu zahar brun, stafide si bucatele de ciocolata.
Dupa reteta Raisin Drop Cookies din cartea M.Country-Style Recipes.

miercuri, 11 septembrie 2013

Tort cu crema de ciocolata, vanilie si visine

Este un tort cu blat de cacao, crema de ciocolata, crema de vanilie si visine, acoperit cu frisca si forme din martipan, pe care l-am pregatit pe 8 septembrie, de ziua Eliei. Blatul in forma de inima este de 21 cm in partea cea mai lata si este suprapus peste un blat rotund de 26 cm. Se prepara usor si este foarte bun.