miercuri, 29 octombrie 2014

Prăjitura cu nectarine și sos de mango


M-am gândit să combin sosul de mango (cumpărat din magazin) cu o cremă de unt, un blat simplu cu cacao și câteva nectarine tăiate cubulețe și călite cu puțin zahăr. Așa a luat naștere această prăjitură bună și ușor de făcut. Bineînțeles, puteți înlocui nectarinele cu mango prospăt și procedați la fel.

Ingrediente blat:
6 ouă,
150 g zahăr pudră,
4 linguri făină,
2 linguri cacao,
2 lingurițe praf de copt,
esență de vanilie.
Mod de preparare blat:
 Se bat albușurile spumă. Separat se bat gălbenușurile cu zahărul pudră, se pun peste spuma de albușuri. Se adaugă praful de copt, făina cernută, esența de vanilie și cacaua, amestecînd ușor cu o lingură de lemn sau cu o spatulă. Se toarnă compoziția într-o tavă de 32cm/ 22cm acoperită cu hârtie de copt unsă puțin. Se coace la foc mic timp de 20 - 25 minute (se încearcă cu scobitoarea). Se lasă blatul să se răcească și apoi se împarte în două.
Stratul cu nectarine:
6 nectarine curățate de coajă și tăiate cubulețe,
2 - 3 linguri de zahăr (după gust),
1 linguriță amidon dizolvat într-o lingură de apă.
  Se fierb la foc mic, până se dizolvă zaharul și se îngroașă puțin. Se lasă să se răcească și apoi se întind peste primul blat.
Crema este cea de la prăjitura cu mere și caramel. Se întinde un strat de cremă peste nectarine, se acoperă cu cel de al doilea blat, se pune restul de cremă deasupra. Dacă doriți puteți însiropa blaturile cu cafea ușor îndulcită.
Se ornează cu sos gros de mango și ciocolată amăruie răzuită.
Poftă bună!

Un comentariu: