joi, 7 noiembrie 2013

Salata de fenicul cu menta si ceapa verde

Iata o garnitura ideala pentru pestele la gratar, sau fructele de mare. Se prepara foarte rapid si poate inlocui cu succes obisnuita salata de varza. Feniculul se taie in felii subtiri si se tine la marinat cel putin o ora. Aroma lui fina, dulceaga, se potriveste perfect cu menta, mustarul si ceapa verde.
Dupa reteta Fennel Slaw with mint Vinaigrette.


Ingrediente:
un bulb mare de fenicul (sau doua medii),
1 si 1/2 lingurite zahar,
2 linguri zeama de lamaie,
1/4 cana ulei de masline,
1/2 lingurita mustar,
1/2 lingurita sare,
1 lingura menta proaspata, tocata (sau 1 lingurita menta uscata),
un fir de ceapa verde, tocata.
Mod de preparare:
  Se taie si se indeparteaza frunzele de fenicul si cotorul, iar bulbul ramas se taie in felii cat mai subtiri, incepand de la baza bulbului. Se opresc cateva frunzulite pentru decor.
 Marinata se prepara astfel: se amesteca folosind un blender, zeama de lamaie cu ceapa verde, mustarul, sarea, zaharul si menta. Se adauga uleiul, treptat si se continua baterea, pana se obtine o pasta.
 
  Se toarna marinata peste feliile de fenicul, se acopera si se lasa sa stea cel putin o ora la frigider. Se serveste alaturi de peste sau fructe de mare.
Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Îți place feniculul? E prea aromat pentru gustul meu, dar știu că e super sănătos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, in combinatia asta este foarte bun. Nu se simte prea mult aroma.

      Ștergere
  2. Nu am cumparat niciodata fenicul, nu stiu cum e...ma gandesc ca e bun si aromat, nu-i asa? ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar este aromat, dar dupa ce l-am lasat la marinat in zeama de lamaie, mustar, ceapa si menta,a mai ramas doar o aroma fina de fenicul. Foarte buna salata, poti sa incerci!

      Ștergere