Ingrediente blat:
5 ouă,
5 linguri zahăr,
5 linguri făină,
esență de vanilie.
Se fac două blaturi de acest fel, se toarnă în tavi de 25 cm/ 35 cm, acoperite cu hârtie de copt. Într-unul din blaturi se pun câteva afine pe deasupra. Se coc la foc mic, timp de aproximativ 25 minute. Se lasă să se răcească.
Ingrediente jeleu de afine:
200 g afine congelate,
4 linguri de zahăr,
1 linguriță amidon dizolvat într-o lingură de apă,
2 plicuri gelatină (20 g),
150 ml apă rece,
400 g iaurt Danone cu fructe de pădure (sau vișine),
300 ml frișcă lichidă,
240 g zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Modul de preparare îl găsiți aici.
Crema de vanilie este aceeași cu cea de la prăjitura Rigoletto.
Asamblare tort:
Se așază primul blat în tava acoperită cu folie de aluminiu (puteți folosi cu succes o tavă dreptunghiulară cu fund detașabil, dacă aveți), peste el se toarnă jeleul de afine și se dă la frigider pentru cel puțin două ore. Peste jeleul întărit se întinde un strat subțire din crema de vanilie. Dacă doriți puneți puțin colorant roz în restul de cremă.
Se pune deasupra cel de al doilea blat (eventual se însiropează puțin cu apă, zahăr și vanilie) și se îmbracă tortul cu crema roz.
Afine si crema de vanilie ???
RăspundețiȘtergereDar eu sunt fan fructe si vanilie, asa ca de la mine ai nota 10 cu *****
An nou fericit, Gabitza ! La multi ani !
Te tzuc
Mulțumesc pentru notă și pentru urări, Sidy!
RăspundețiȘtergere