vineri, 27 februarie 2015

Pui marinat cu portocale

Din nou am descoperit o rețetă chinezească interesantă, anume: Chinese Orange Chicken , mai exact bucățele din piept de pui puse la marinat, date prin ou și amidon, prăjite și garnisite cu un sos aromat de portocale.

 Ingrediente:
750 g piept de pui fară os și piele, tăiat bucăți,
1 cană amidon,
2 ouă,
1 cană ulei,
1/2 linguriță semințe susan,
un fir ceapă verde.
Marinata:
1 cană supă pui,
1/2 cană suc proaspăt de portocale,
1/2 cană zahăr,
1/3 cană oțet din vin alb distilat,
1/4 cană sos de soia,
2 căței de usturoi,
1 lingură coajă rasă de portocală,
1 linguriță Sriracha (un sos iute cu chilli peppers și oțet) - eu am înlocuit cu 1/8 linguriță chayene pepper,
1/4 linguriță cuișoare (eu am înlocuit cu ienibahar),
1/8 linguriță piper alb,
2 linguri amidon dizolvat în 2 linguri apă.
 Cana folosită pentru măsurarea ingredientelor este măsura americană 1 cup = 250 ml.
Mod de preparare:
  Pieptul de pui se spală și se taie în bucăți potrivite. Se prepară apoi marinata, amestecând toate ingredientele, mai puțin amidonul, într-un vas. O treime din marinată se păstrează pentru sos, iar în restul se cufundă bucățile de carne.
 
Se lasă carnea la marinat timp de 30 de minute, după care se scurge, se trece prin ou și apoi prin amidon, și se prăjește în ulei încins, 1 - 2 minute. Se scoate pe hârtie absorbantă.
  Sosul de portocale se prepară din marinata pastrată care se pune intr-o crăticioară, la foc mediu și se dă într-un clocot. Se adaugă amidonul dizolvat în apă rece, se amestecă și se fierbe puțin, până se îngroașă. Se dă carnea prin sos, se presară deasupra semințe de susan și ceapă verde tăiată feliuțe subțiri, și se servește cu orez fiert.

Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu