sâmbătă, 2 noiembrie 2013
Ardei umpluti cu carne si legume, la cuptor
Aceasta reteta de ardei este putin diferita de cea obisnuita, deoarece inainte de a fi umpluti, ardeii se oparesc, iar carnea se prajeste si se amesteca cu orezul gata fiert. Se pun apoi la cuptor cu putin unt pentru 30 - 40 de minute.
Ingrediente:
11 ardei grasi mici ( sau puteti folosi 8 - 9 ardei grasi mai mari, carnosi),
4 rosii medii,
400 g carne porc, tocata,
75 g orez,
3 catei de usturoi,
o cana supa concentrata (sau apa cu un cub concentrat de supa),
3 fire ceapa verde,
patrunjel verde,
putin unt,
sare, piper dupa gust.
Mod de preparare:
Se prajeste carnea amestecata cu usturoiul zdrobit si 2 lingurite sare. Se fierbe orezul, se strecoara si se amesteca cu carnea. Se oparesc rosiile impreuna cu ardeii taiati pe jumatate si curatati de cotor si seminte.
Se curata rosiile de pielita si se taie cubulete. De asemenea, se taie si un ardei si se amesteca cu carnea, impreuna cu jumatate din rosii. Se toaca patrunjelul si ceapa verde si se adauga peste carne (se pastreaza jumatate din verdeata pentru pus pe deasupra, in vas). Se adauga putin piper, proaspat macinat si sare, dupa gust. Se umplu jumatatile de ardei cu amestecul de carne si legume si se asaza intr-un vas termorezistent. Rosiile ramase se pun printre ardei, se adauga supa concentrata si se presara restul de patrunjel pe deasupra.
Pe fiecare jumatate de ardei se pune cate o bucatica de unt. Se acopera vasul si se pune la cuptor, la foc mic spre mediu, timp de 30 - 40 minute.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata foarte bine!Yumyy!
RăspundețiȘtergereGrozav de gustosi!
RăspundețiȘtergerebun,bun,bun....!
RăspundețiȘtergeresi mie imi plac ardeii umpluti facuti asa!
RăspundețiȘtergereVreau si eu o portie! :)
RăspundețiȘtergere