Salată de murături în sos de muștar
Este o salată cu gust dulce acrișor, foarte gustoasă, care poate fi conservată și servită oricând alături de o friptură bună. Gogonele, gogoșari, țelină, morcovi și ceapă, opărite în prealabil se acoperă apoi cu un sos de muștar. Sursa: Diva în bucătărie
Ingrediente:- 1 kg gogonele,
- 1 kg gogoșari,
- 1kg morcovi,
- 1kg ceapă,
- 1 rădăcină de țelină, mare
Lichid:- 300 ml apă,
- 500 ml oțet,
- 250 g zahăr,
- 30 g sare pentru murături.
Sos:- 300 g muștar,
- 500 ml ulei.
Mod de preparare: Gogonelele, gogoșarii se taie în felii potrivite, morcovii se taie în felii subțiri, țelina se dă pe răzătoarea mare. Ceapa se taie julien, se freacă cu sare, se lasă 5-10 minute, apoi se stoarce de zeamă. Se prepară lichidul într-o cratiță încăpătoare, se fierbe pe foc până se dizolvă zahărul. Se opăresc legumele pe rând, câte 5 minute, nu prea mult, să nu se înmoaie prea tare, apoi se scurg și se lasă să se răcească bine.Se prepară și sosul de muștar, mixând muștarul și uleiul până se omogenizează, ca la maioneză. Se păstrează câteva linguri de sos pentru a pune peste salată, deasupra, în borcane, iar restul de sos se amestecă cu legumele scurse de zeamă și bine răcite.Se pune salata în borcane și se adaugă deasupra, cu o lingură, restul de sos. Se închid bine borcanele și se pun la fiert înt-o cratiță întinsă, timp de 30-40 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu