duminică, 20 iunie 2021

Pui cu pesmet si legume, la cuptor

 

Pe scurt, pulpe de pui tăvălite prin pesmet și condimente, alături de cartofi, morcovi și ceapă, puse la cuptor, la foc mediu, timp de aproximativ o oră. Ușor crocante deasupra și fragede în interior. După rețeta americană Chicken potato bake.

Ingrediente:

  • 1 cană pesmet,
  • 1/2 cană făină,
  • 2 lingurițe sare,
  • 2 lingurițe paprika,
  • 1 linguriță sare cu condimente,
  • 1 linguriță zahăr,
  • 1 linguriță oregano uscat,
  • 1/2 linguriță piper,
  • 1/2 linguriță pătrunjel uscat,
  • 1/4 linguriță praf de usturoi,
  • 800 g pulpe de pui fără piele ( eu am folosit și pulpe dezosate, dar și pulpe cu os și piele, merg ambele variante),
  • 3 linguri ulei.

       ***

  • 4 - 5 cartofi medii,
  • 2 morcovi medii,
  • 1 ceapă medie,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 linguriță sare cu condimente,
  • 1 linguriță pătrunjel uscat,
  • 1/2 linguriță paprika,
  • 1/8 linguriță praf de usturoi
  • 1/8 linguriță piper. 

Mod de preparare:

Combină condimentele pentru carne cu pesmetul și făina. Cufundă pulpele de pui în ulei, apoi tăvălește-le prin compoziția cu pesmet și așază-le într-un vas termorezistent, uns (32/ 22 cm).

Combină condimentele pentru legume. Taie cartofii în bucăți mai mari, morcovii rondele și ceapa în sferturi. Dă-le prin ulei, apoi presară condimentele peste ele. Pune legumele lângă pulpele de pui, în vasul uns. Coace la cuptor, neacoperit timp de 50 minute. Scoate vasul, acoperă-l cu folie de aluminiu și pune-l din nou la cuptor pentru încă 10 minute, sau până se pătrund bine cartofii.

Poftă bună!


 


 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu