Pe scurt, pulpe de pui tăvălite prin pesmet și condimente, alături de cartofi, morcovi și ceapă, puse la cuptor, la foc mediu, timp de aproximativ o oră. Ușor crocante deasupra și fragede în interior. După rețeta americană Chicken potato bake.
Ingrediente:
- 1 cană pesmet,
- 1/2 cană făină,
- 2 lingurițe sare,
- 2 lingurițe paprika,
- 1 linguriță sare cu condimente,
- 1 linguriță zahăr,
- 1 linguriță oregano uscat,
- 1/2 linguriță piper,
- 1/2 linguriță pătrunjel uscat,
- 1/4 linguriță praf de usturoi,
- 800 g pulpe de pui fără piele ( eu am folosit și pulpe dezosate, dar și pulpe cu os și piele, merg ambele variante),
- 3 linguri ulei.
***
- 4 - 5 cartofi medii,
- 2 morcovi medii,
- 1 ceapă medie,
- 2 linguri ulei,
- 1 linguriță sare cu condimente,
- 1 linguriță pătrunjel uscat,
- 1/2 linguriță paprika,
- 1/8 linguriță praf de usturoi
- 1/8 linguriță piper.
Mod de preparare:
Combină condimentele pentru carne cu pesmetul și făina. Cufundă pulpele de pui în ulei, apoi tăvălește-le prin compoziția cu pesmet și așază-le într-un vas termorezistent, uns (32/ 22 cm).
Combină condimentele pentru legume. Taie cartofii în bucăți mai mari, morcovii rondele și ceapa în sferturi. Dă-le prin ulei, apoi presară condimentele peste ele. Pune legumele lângă pulpele de pui, în vasul uns. Coace la cuptor, neacoperit timp de 50 minute. Scoate vasul, acoperă-l cu folie de aluminiu și pune-l din nou la cuptor pentru încă 10 minute, sau până se pătrund bine cartofii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu