Carne de pui cu ardei roșu, usturoi, ceapă verde, sos de soia, ghimbir și nuci. Pentru această rețetă aveți nevoie de o linguriță de ghimbir proaspăt ras. Dacă nu folosiți prea des, rădăcina de ghimbir poate fi păstrată la congelator până la 4 luni, înfășurată bine în folie alimentară. La nevoie, se scoate și se rade ghimbirul înghețat.
După rețeta Spicy Peanut Chicken din cartea Betty Crocker's New Cookbook.
Ingrediente:
- 1/4 cană supă de pui,
- 1 lingură amidon,
- 1 lingură zahăr,
- 2 linguri sos de soia,
- 1 lingură oțet din vin alb,
- 1/4 linguriță boia de ardei iute (cayenne pepper),
- 1 lingură ulei,
- 500 g carne de pui fără piele și os, tăiată bucăți,
- 1 cățel de usturoi, tăiat mărunt,
- 1 linguriță ghimbir proaspăt ras,
- 1 ardei gras roșu, mediu, tăiat bucăți,
- 1/3 cană nuci prăjite,
- 2 cepe verzi, feliuțe.
Mod de preparare:
- Amestecă supa de pui cu amidonul, zahărul, sosul de soia și boia.
- Încinge un Wok (sau o tigaie de teflon cu diametrul de 25 cm), pune uleiul, adaugă carnea de pui, usturoiul și ghimbirul. Acoperă și fierbe înăbușit timp de 3 minute sau până când carnea nu mai este roz în centru.
- Adaugă ardeiul, mai fierbe timp de 1 minut.
- Adaugă compoziția cu amidon, amestecă și mai fierbe timp de 1 minut sau până când sosul se îngroașă. Adaugă nucile. Pune ceapa verde pe deasupra.
Pentru o variantă mai ușoară, înlocuiți 1/3 cană nuci cu 2 linguri de nuci și presărați-le direct în farfurie, înainte de servire.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu