marți, 27 august 2013

Rosii umplute cu sufleu de branza

Iata o gustare usoara cu care ii puteti surprinde pe cei dragi, intr-o dimineata tarzie, sau in orice alt moment al zilei. Rosiile pot fi pregatite chiar si cu 12 ore inainte de servire, la fel si umplutura de branza, exceptand spuma de albusuri cu care se amesteca umplutura.
   Particip cu aceasta reteta la Provocarea Dulce Romanie gazduita de Diana de la Disturbingly Delicious.
Dupa reteta Cheese souffle in tomatoes din revista Australian food.

marți, 20 august 2013

Prajitura cu bucatele de ciocolata si nuci

Este o prajitura cu blat pufos cu smantana, acoperit cu un strat crocant din unt, zahar brun, nuci si  bucatele de ciocolata, foarte potrivita la cafea. Se prepara usor si se poate coace atat in tava rotunda cat si in tava tub.
Dupa reteta americana Chocolate Chip Coffee Ring.

vineri, 16 august 2013

Pulpe de pui cu rosii si masline

Am gasit aceasta reteta pe blogul Adinei si nu m-am putut abtine sa nu o "probez" si eu! Si pentru ca mi-a placut tare mult, m-am gandit sa o adaug la colectia mea virtuala, cu gandul sa o prepar din nou, cat de curand. Asadar, daca va plac mancarurile cu masline, va invit sa o incercati si pe aceasta. Este foarte buna!
  Dupa reteta Pulpe de gaina in stil toscan.

marți, 30 iulie 2013

Mexican fruit cake

Este o prajitura cu ananas, nuci si glazura din crema de branza, usor de preparat si foarte buna! Se aseamana cu prajitura cu cocktail de fructe, dar parca e mai gustoasa datorita nucilor si a cremei de branza. Reteta o am de multa vreme dintr-o veche carte de bucate americana. Am taiat putin din zahar, atat la blat cat si la glazura.Chiar si asa, prajitura a iesit destul de dulce. Se potriveste foarte bine langa o cana de cafea neindulcita.


vineri, 19 iulie 2013

Ecleruri cu crema de vanilie si ciocolata

Reteta o am de multa vreme, dar abia acum am incercat-o pentru prima data. Aluatul creste foarte frumos, chiar daca nu contine praf de copt. In original eclerurile se umpleau cu o crema fiarta la foc mic, din oua, lapte si zahar, dar eu am inlocuit-o cu o crema de vanilie si unt, asemanatoare cu cea de la prajitura cu mere, vanilie si caramel.


sâmbătă, 6 iulie 2013

Tarta cu cirese proaspete

Am primit de curand  o plasa cu cirese mari, dulci si carnoase. Dupa ce ne-am saturat bine de ele asa in stare naturala, am oprit cateva pentru o tarta cu cirese. Asa a luat nastere acesta tarta, care de buna ce a fost, a disparut foarte repede. Pentru ca in reteta se cerea o foaie necoapta de placinta, am preparat o foaie asemanatoare cu cea de la tarta cu piersici, sau cea cu ovaz. Umplutura este cea clasica, cu fructe, zahar, apa, amidon si putin unt.
Dupa reteta Cherry Pie din cartea M.Country-Style Recipes.

marți, 2 iulie 2013

Salata de cartofi cu iaurt si hrean

Este o salata usoara cu cartofi fierti, oua si legume proaspete amestecate cu iaurt, putina maioneza si hrean. Cartofii se fierb inainte, se condimenteaza si se lasa acoperiti la frigider timp de o ora, dupa care se amesteca cu restul ingredientelor. In original se foloseste dressing italian pentru salata pe care il puteti prepara in casa din ulei de masline, otet din vin alb, zeama de lamaie, usturoi, busuioc, oregano, patrunjel si paprika.
Dupa reteta Italian Potato Salad din revista Country Woman.

sâmbătă, 29 iunie 2013

Cornulete din plamadeala

Iata o reteta de cornulete cu unt si galbenusuri, dintr-o veche carte de bucate romaneasca. Cornuletele pot fi umplute cu marmelada, rahat sau nuci, sunt foarte gustoase si usor de preparat. Si pentru ca sunt in ton cu tema "Aluaturi dulci..." din cadrul  Provocarii Dulce Romanie de luna aceasta, am sa le trimit cu mare drag la Simona.


vineri, 28 iunie 2013

Crant cu visine

V-ati gandit sa combinati coaja de lamaie cu scortisoara, visine si nuci? Toate se regasesc in aceasta prajitura si se potrivesc foarte bine, parerea mea. Peste blatul pufos facut cu doar 3 oua se asaza cate un strat de visine si unul de firimituri din unt, zahar, faina si nuci. Totul se baga la cuptor si se obtine o prajitura dulce-acrisoara,  pufoasa si crocanta in acelasi timp.
   Si pentru ca fetele mele au mancat-o cu pofta, m-am gandit ca este potrivita pentru a participa cu ea la Provocarea Dulce Romanie, sectiunea "Deserturi pentru copii", gazduita luna aceasta de Simona.

marți, 25 iunie 2013

Rulouri cu carne si sos de branza

Iata ce gustare buna puteti prepara cu putina pulpa de porc tocata. Dintr-un aluat de biscuiti se intinde foaie peste care se presara carnea preparata inainte, amestecata cu mustar si unt, se ruleaza, se taie felii obtinandu-se 12 rulouri care se pun la cuptor pentru 15- 20 de minute. Se servesc calde cu un sos alb cu lapte si branza topita. Pentru sos puteti folosi branza galbena rasa, sau branza feliata, cu smantana, Hochland.
Dupa reteta Ham Rolls din cartea M.Country-Style Recipes.

marți, 18 iunie 2013

Pandispan vanilat

Daca aveti cateva oua proaspete de tara, iata ce prajitura buna puteti prepara. Un pandispan pufos cu  crema fina de oua si vanilie. Este important ca ouale sa fie proaspete deoarece in crema fiarta de galbenusuri cu lapte si vanilie se adauga, la sfarsit, albusurile batute spuma. Blatul se imparte in trei foi care se lipesc intre ele cu crema de vanilie.Deasupra se presara putina cacao si fulgi de ciocolata Pentru un aspect mai frumos puteti presara un praf de cacao peste fiecare strat de crema, inainte de a pune foaia urmatoare ( ideea mi-a venit insa prea tarziu, dupa ce prajitura era gata; data viitoare asa voi face!).
   Dupa reteta cu acelasi nume din revista Bucataria de azi 2008.

joi, 13 iunie 2013

Foi cu brânză dulce și cacao

Din 2,5 litri de lapte proaspăt de vacă am făcut brânză dulce pe care am amestecat-o cu stafide, coajă și zeamă de lămâie, zahăr, vanilie și ouă și am pus-o între două foi cu cacao. Foile sunt cele de la plăcinta cu mere, singura diferență este că am adăugat 3 linguri de cacao în compoziție. Așa a luat naștere această prăjitură ușoară și bună, care s-a terminat foarte repede, mai repede ca de obicei. Cineva tot îi dădea târcoale, ba dispăreau stafidele, ba zahărul pudră de deasupra și tot așa, până când nu s-a mai văzut deloc! Dacă vă hotarâți să o preparați, atunci va trebui să o păziți de mânuțe mici...sau mari!:)))  Cu alte cuvinte, e bună și pentru cei mici și pentru cei mari!

luni, 10 iunie 2013

Cartofi copti cu ciuperci


Sub ce forma sa mai mancam cartofii astazi? Iata ce reteta buna am descoperit la Chefa pe blog: cartofi stropiti cu ulei de masline, condimentati cu boia si ghimbir, copti la cuptor in jur de 25 de minute, amestecati apoi cu ciuperci albe, calite intr-o lingura de ulei si stinse cu putin otet balsamic.              Reteta este de fapt cu cartofi dulci, dar merg si cartofii obisnuiti.

sâmbătă, 8 iunie 2013

Biscuiti cu unt

Era o "vorba" cu Stefan cel Mare si razesii lui, pe campul de lupta, contra turcilor. Acesta striga: "Inaintati!", si razesii raspundeau in cor: "Inaintam, Maria Ta!", "Atacati!", razesii:"Atacam, Maria Ta!", apoi Stefan zareste un pachet de biscuiti langa un copac si zice: "Biscuiti!". Razesii raspund: "Biscuim, Maria Ta!"
  Asa si eu, ce ziceti, biscuim din nou azi? De data aceasta biscuitii sunt cu unt si in doua culori. Si frumosi si gustosi, numai buni de pus in pachetel la scoala, sau la gradinita, sau de rontait dimineata, la cafea!

sâmbătă, 1 iunie 2013

Prajitura cu sos caramel, mere si crema de vanilie

Pentru ca mi-a placut combinatia de mere si zahar ars din tortul de mere, m-am gandit sa accentuez putin gustul de caramel cu un sos simplu si sa adaug crema de vanilie. Asa a luat nastere aceasta prajitura foarte buna si, ca sa nu uit reteta, o astern repede mai jos, cu gandul ca am sa ma intorc cat de curand la ea! Daca doriti, o puteti incerca cu incredere.

joi, 30 mai 2013

Placinta cu carne, mazare si alte legume

Este un fel de tocanita de carne si legume acoperita cu  un capac fraged si usor crocant din foaie de placinta, coapta la cuptor. Puteti folosi orice fel de carne preparata inainte, fie ea de pui, cum am folosit eu, de vitel sau muschi de porc, sau chiar carne din conserva. Si pentru ca reteta contine mazare, ma prezint cu ea repede, pe ultima suta de metri, la Provocarea Dulce Romanie organizata de Delicatesa.
Dupa reteta Meat Pie din cartea M.Country-Style Recipes.

miercuri, 29 mai 2013

Sufleu de oua

Iata o idee pentru un mic dejun, sau o gustare in timpul zilei, un sufleu de oua cu paine, sunca prajita, unt si cascaval. Caserola se poate prepara de seara si sa se pastreze acoperita, la frigider pana a doua zi dimineata cand se descopera si se coace la foc moderat timp de 45 de minute, sau se poate coace imediat dupa preparare. Sufleul se consuma cald, cu legume. Alte variante ar fi sa adaugati supa crema de ciuperci peste sufleu, sau sa inlocuiti sunca cu carne de curcan, taiata bucatele.
Dupa reteta Egg Souffle din cartea M.Country-Style Recipes.

vineri, 24 mai 2013

Prajitura cu mango si crema de vanilie

Iata o prajitura usoara cu blat bun cu cacao, acoperit cu bucatele de mango si crema de vanilie. Crema se prepara destul de repede fiind cu unt si budinca de vanilie Dr.Oetker. Puteti inlocui compotul de mango cu orice alt compot doriti sau aveti la indemana. Blatul este cel de la Rulada cu visine, moale si pufos si va ajunge pentru a acoperi o tava rotunda cu diametrul de 21 cm.


marți, 21 mai 2013

Chiftelute cu carne si spanac

"Nu stiu altii cum sunt...", dar mie imi place verdeata in chiftele, motiv pentru care am incercat si aceasta reteta cu spanac, patrunjel verde si carne de porc. Chiftelele se pot praji in ulei, sau se pot coace pe o tava unsa, la cuptor, la foc mare, pentru 20 de minute. Se pot servi ca atare, cu rosii si alte legume, sau impreuna cu paste fainoase fierte, sos de rosii si branza preferata rasa, pe deasupra.


miercuri, 15 mai 2013

Chocolate chip cookies

Iata o reteta pe care o am de multa vreme de pe o cutie de bicarbonat, traditionalii biscuiti americani cu zahar brun, bucatele de ciocolata si nuci, foarte gustosi si usor de preparat.
 Chocolate Chip Cookies.