Dupa reteta Italian Potato Salad din revista Country Woman.
Ingrediente:
5 cartofi mari, fierti si taiati bucati,
1/3 cana dressing italian pentru salata (contine ulei de masline, otet, zeama de lamaie, usturoi, busuioc, oregano, patrunjel, paprika),
2 oua fierte tari, taiate bucati,
3 tulpini de telina Apio, taiate feliute,
o ceapa mica,
3 castraveti mici de gradina, curatati de coaja si taiati bucatele,
1 ardei gras verde, mai mic, taiat bucatele,
2 linguri maioneza,
1 cana iaurt simplu (sau sana),
1 lingurita hrean ras (sau 2 lingurite hrean preparat),
bucati de rosii pentru ornat.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii cu tot cu coaja, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun intr-un vas incapator si se toarna dressing-ul peste ei. Se acopera vasul si se lasa la rece timp de o ora. Se fierb ouale, se lasa sa se raceasca si se taie bucatele. Se taie si restul legumelor si se pun peste cartofi impreuna cu ouale.
Separat se amesteca maioneza, hreanul si iaurtul. Se toarna peste amestecul de cartofi si legume. Se amesteca cu grija, sa nu se farame cartofii. Se orneaza cu bucatele de rosii pe deasupra. Ies in jur de 8 portii.
Pofta buna!
Delicioasa salatica, mai ales ca te pisca un pic la limbuta de la hrean... yamiii, bunuta, bunuta...
RăspundețiȘtergereCe bine mi-ar prinde o portie acum....
RăspundețiȘtergere