marți, 25 iunie 2013

Rulouri cu carne si sos de branza

Iata ce gustare buna puteti prepara cu putina pulpa de porc tocata. Dintr-un aluat de biscuiti se intinde foaie peste care se presara carnea preparata inainte, amestecata cu mustar si unt, se ruleaza, se taie felii obtinandu-se 12 rulouri care se pun la cuptor pentru 15- 20 de minute. Se servesc calde cu un sos alb cu lapte si branza topita. Pentru sos puteti folosi branza galbena rasa, sau branza feliata, cu smantana, Hochland.
Dupa reteta Ham Rolls din cartea M.Country-Style Recipes.



Ingrediente foaie:
2 cani faina,
2 lingurite praf de copt,
1/2 lingurita sare,
1/3 cana margarina,
3/4 cana lapte.
Umplutura:
1 si 1/2 cani pulpa de porc tocata,
1 lingura mustar,
2 linguri unt moale (sau margarina),
1/4 cana supa de carne (zeama in care a fiert carnea, sau apa in care dizolvati un cub Knorr de vita).
Sosul de branza:
3 linguri unt (sau margarina),
6 linguri faina,
1 lingurita sare,
2 cani lapte,
1 cana branza galbena rasa (sau 4 felii branza topita cu smantana Hochland).
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor (vezi echivalenta in grame aici).
Mod de preparare foaie:
   Se amesteca faina cernuta cu praful de copt si sarea. Se adauga margarina rece si se faramiteaza cu o furculita. Se adauga laptele si se amesteca pana se leaga. Nu framantati prea mult, sa nu incalziti aluatul.
  Pentru umplutura se caleste carnea in putin ulei intr-o tigaie de teflon. Se ia de pe foc si se amesteca cu o lingura de mustar si una de unt.
  Se intinde foaie groasa de 1 cm, se unge cu o lingura de unt si se presara carnea. Se ruleaza strans.
  Se taie felii de 3 cm grosime si se aseaza pe o tava unsa, sau acoperita cu hartie de copt. Se toarna cu lingura cate putin din supa de carne, peste fiecare felie. Se pun la cuptor la foc mediu, timp de 15-20 minute, pana se rumenesc usor.
  Se scot rulourile, se pun intr-un vas si se acopera cu un prosop de bucatarie, sa stea                            calde.
  Pentru sos se topeste untul intr-un vas, se adauga faina si sarea si se amesteca, se adauga apoi laptele, treptat, amestecand pana se omogenizeaza. Se ia vasul de pe foc si se adauga branza.
  Se ia vasul de pe foc si se adauga branza. Se amesteca cu mixerul pana se topeste branza si se obtine un sos fin.
Rulourile se servesc calde cu sosul de branza deasupra.
Pofta buna!

3 comentarii: