Dupa reteta Egg Souffle din cartea M.Country-Style Recipes.
Ingrediente:
1/2 kg sunca prajita, taiata cubulete (sau carnaciori prajiti, taiati feliute, scursi de grasime),
6 felii paine, taiata cubulete,
1 cana cascaval ras ( in original cheddar cheese)
5 sau 6 oua, batute,
1 lingurita sare,
1 lingurita mustar uscat,
2 cani lapte
3 linguri unt, topit.
Foloseste o cana de 250 ml ca sa masori ingredientele.
Mod de preparare:
Combina sunca, taiata si prajita, cu painea si cascavalul ras, intr-un vas. Aseaza-le intr-o caserola mica, unsa cu unt. Amesteca ouale, batute usor, cu sarea, mustarul si laptele si toarna-le in caserola, peste amestecul de paine. Topeste untul si toarna-l deasupra, in caserola. Acopera caserola si las-o la frigider peste noapte (eu am pus-o direct la cuptor, neacoperita). Coace la foc moderat timp de 45 minute, sau pana se rumeneste bine (eu am lasat-o exact 45 de minute la cuptor, si parca a iesit un pic cam moale, data viitoare am s-o las mai mult, sa se rumeneasca bine).
Daca vrei, poti presara putin cascaval ras pe deasupra si sa mai lasi caserola la cuptor inca 5 minute, pana se topeste cascavalul.
Se consuma cald, cu legume. Pofta buna!
vai, de cand n-am mai ajuns pe pagina ta, numa bunatati ai pregatit!
RăspundețiȘtergereMmmm, ce bine arata! Vin la masa, ma primesti?
RăspundețiȘtergere