Ingrediente blat:
2 cani faina,
2 lingurite bicarbonat de sodiu (Dr. Oetker),
1 compot ananas, bucati, (400 g)
2 cani nuci, rupte bucati,
1 si 1/2 cani zahar zahar (daca compotul este dulce),
Glazura:
1 cana crema de branza (eu am folosit crema de branza cu smantana Almette),
125 g unt (sau margarina),
1 cana zahar pudra cu aroma de vanilie.
Folositi o cana de 250 ml pentru a masura ingredientele.
Mod de preparare blat:
Se amesteca faina cu zaharul si bicarbonatul, se adauga compotul de ananas cu tot cu lichid, ouale batute usor si la sfarsit nucile. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara de 32,5 cm/22,5cm, acoperita cu hartie de copt, unsa usor. Se coace la foc potrivit timp de 30-35 minute, pana se rumeneste bine.
Pentru glazura se bate crema de branza cu untul si zaharul pudra si se intinde uniform peste prajitura fierbinte, gata scoasa din cuptor.
Gabi arata minunat prajitura. Imi place mult combinatia nuci + ananas.
RăspundețiȘtergereTare buna prajitura!!!
RăspundețiȘtergereNu am voie nici macar sa ma uit la o asemenea bunatate, dar virtual sigur nu ingrasa..., iar in fata nucilor, nu rezist. Pupici !
RăspundețiȘtergereSi nuci si fructe, o nebunie!!! Mexicana asta cred ca a facut senzatie, nu-i asa? ;-) puup
RăspundețiȘtergereVa multumesc pentru comentarii!
RăspundețiȘtergere