Iata o reteta pe care o am de multa vreme de pe o cutie de bicarbonat, traditionalii biscuiti americani cu zahar brun, bucatele de ciocolata si nuci, foarte gustosi si usor de preparat.
Chocolate Chip Cookies.
Ingrediente:
2 si 1/4 cani faina,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
1 lingurita sare,
225 g unt moale, sau margarina,
3/4 cana zahar,
3/4 cana zahar brun,
1 lingurita esenta vanilie,
2 oua,
2 cani bucatele de ciocolata,
1 cana nuci, rupte bucatele.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu bicarbonatul si sarea. Se bate untul cu zaharul alb si zaharul brun. Se adauga vanilia si ouale si se amesteca pana se obtine o crema. Se adauga treptat ingredientele uscate.
Se adauga nucile si bucatelele de ciocolata si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se ia din compozitie cu o lingurita si se pun gramajoare pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand cativa centimetri distanta intre ele.
Se coc la foc moderat (375 grade F), timp de 8 minute, sau pana se rumenesc usor.
Biscuitii se pastreaza intr-o cutie bine inchisa, eventual impreuna cu o feliuta de paine proaspata, ca sa se fragezeasca.
Numai buni de rontait! Pofta buna!
ce bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereSunt tare buni, si noua ne plac mult!
RăspundețiȘtergereSi la noi se termina repede biscuitii!
ȘtergereMerg de mine, linga cafeaua de dimineata, sau lapticul cu cafea... Intind minuta si sustrag vreo citiva pentru miine dimineata ! Pupici !
RăspundețiȘtergereCe-as mai sustrage si eu din bucatele de pe blogul tau, daca as putea! Multumesc de vizita, Daniela!
ȘtergereNumai buni cu o cana cu laptic caldut ! Deliciosi....
RăspundețiȘtergereFelicitari !
Te tzuc cu drag si sa ai o saptamana incarcata cu multe realizari !
Hei, ia-ti paleta dintre ele sa mai gustam si noi!:)
RăspundețiȘtergereFoarte bune!
Te pup!
O saptamana usoara!
ce-mi plac!
RăspundețiȘtergereVa multumesc pentru comentarii si pentru urari, fetelor!
RăspundețiȘtergere