marți, 30 iulie 2013
Mexican fruit cake
vineri, 19 iulie 2013
Ecleruri cu crema de vanilie si ciocolata
Reteta o am de multa vreme, dar abia acum am incercat-o pentru prima data. Aluatul creste foarte frumos, chiar daca nu contine praf de copt. In original eclerurile se umpleau cu o crema fiarta la foc mic, din oua, lapte si zahar, dar eu am inlocuit-o cu o crema de vanilie si unt, asemanatoare cu cea de la prajitura cu mere, vanilie si caramel.
sâmbătă, 6 iulie 2013
Tarta cu cirese proaspete
Am primit de curand o plasa cu cirese mari, dulci si carnoase. Dupa ce ne-am saturat bine de ele asa in stare naturala, am oprit cateva pentru o tarta cu cirese. Asa a luat nastere acesta tarta, care de buna ce a fost, a disparut foarte repede. Pentru ca in reteta se cerea o foaie necoapta de placinta, am preparat o foaie asemanatoare cu cea de la tarta cu piersici, sau cea cu ovaz. Umplutura este cea clasica, cu fructe, zahar, apa, amidon si putin unt.
Dupa reteta Cherry Pie din cartea M.Country-Style Recipes.
Dupa reteta Cherry Pie din cartea M.Country-Style Recipes.
marți, 2 iulie 2013
Salata de cartofi cu iaurt si hrean
Dupa reteta Italian Potato Salad din revista Country Woman.
sâmbătă, 29 iunie 2013
Cornulete din plamadeala
Iata o reteta de cornulete cu unt si galbenusuri, dintr-o veche carte de bucate romaneasca. Cornuletele pot fi umplute cu marmelada, rahat sau nuci, sunt foarte gustoase si usor de preparat. Si pentru ca sunt in ton cu tema "Aluaturi dulci..." din cadrul Provocarii Dulce Romanie de luna aceasta, am sa le trimit cu mare drag la Simona.
vineri, 28 iunie 2013
Crant cu visine
V-ati gandit sa combinati coaja de lamaie cu scortisoara, visine si nuci? Toate se regasesc in aceasta prajitura si se potrivesc foarte bine, parerea mea. Peste blatul pufos facut cu doar 3 oua se asaza cate un strat de visine si unul de firimituri din unt, zahar, faina si nuci. Totul se baga la cuptor si se obtine o prajitura dulce-acrisoara, pufoasa si crocanta in acelasi timp.
Si pentru ca fetele mele au mancat-o cu pofta, m-am gandit ca este potrivita pentru a participa cu ea la Provocarea Dulce Romanie, sectiunea "Deserturi pentru copii", gazduita luna aceasta de Simona.
Si pentru ca fetele mele au mancat-o cu pofta, m-am gandit ca este potrivita pentru a participa cu ea la Provocarea Dulce Romanie, sectiunea "Deserturi pentru copii", gazduita luna aceasta de Simona.
marți, 25 iunie 2013
Rulouri cu carne si sos de branza
Iata ce gustare buna puteti prepara cu putina pulpa de porc tocata. Dintr-un aluat de biscuiti se intinde foaie peste care se presara carnea preparata inainte, amestecata cu mustar si unt, se ruleaza, se taie felii obtinandu-se 12 rulouri care se pun la cuptor pentru 15- 20 de minute. Se servesc calde cu un sos alb cu lapte si branza topita. Pentru sos puteti folosi branza galbena rasa, sau branza feliata, cu smantana, Hochland.
Dupa reteta Ham Rolls din cartea M.Country-Style Recipes.marți, 18 iunie 2013
Pandispan vanilat
Daca aveti cateva oua proaspete de tara, iata ce prajitura buna puteti prepara. Un pandispan pufos cu crema fina de oua si vanilie. Este important ca ouale sa fie proaspete deoarece in crema fiarta de galbenusuri cu lapte si vanilie se adauga, la sfarsit, albusurile batute spuma. Blatul se imparte in trei foi care se lipesc intre ele cu crema de vanilie.Deasupra se presara putina cacao si fulgi de ciocolata Pentru un aspect mai frumos puteti presara un praf de cacao peste fiecare strat de crema, inainte de a pune foaia urmatoare ( ideea mi-a venit insa prea tarziu, dupa ce prajitura era gata; data viitoare asa voi face!).
Dupa reteta cu acelasi nume din revista Bucataria de azi 2008.
Dupa reteta cu acelasi nume din revista Bucataria de azi 2008.
joi, 13 iunie 2013
Foi cu brânză dulce și cacao
Din 2,5 litri de lapte proaspăt de vacă am făcut brânză dulce pe care am amestecat-o cu stafide, coajă și zeamă de lămâie, zahăr, vanilie și ouă și am pus-o între două foi cu cacao. Foile sunt cele de la plăcinta cu mere, singura diferență este că am adăugat 3 linguri de cacao în compoziție. Așa a luat naștere această prăjitură ușoară și bună, care s-a terminat foarte repede, mai repede ca de obicei. Cineva tot îi dădea târcoale, ba dispăreau stafidele, ba zahărul pudră de deasupra și tot așa, până când nu s-a mai văzut deloc! Dacă vă hotarâți să o preparați, atunci va trebui să o păziți de mânuțe mici...sau mari!:))) Cu alte cuvinte, e bună și pentru cei mici și pentru cei mari!
luni, 10 iunie 2013
Cartofi copti cu ciuperci
sâmbătă, 8 iunie 2013
Biscuiti cu unt
Era o "vorba" cu Stefan cel Mare si razesii lui, pe campul de lupta, contra turcilor. Acesta striga: "Inaintati!", si razesii raspundeau in cor: "Inaintam, Maria Ta!", "Atacati!", razesii:"Atacam, Maria Ta!", apoi Stefan zareste un pachet de biscuiti langa un copac si zice: "Biscuiti!". Razesii raspund: "Biscuim, Maria Ta!"
Asa si eu, ce ziceti, biscuim din nou azi? De data aceasta biscuitii sunt cu unt si in doua culori. Si frumosi si gustosi, numai buni de pus in pachetel la scoala, sau la gradinita, sau de rontait dimineata, la cafea!
Asa si eu, ce ziceti, biscuim din nou azi? De data aceasta biscuitii sunt cu unt si in doua culori. Si frumosi si gustosi, numai buni de pus in pachetel la scoala, sau la gradinita, sau de rontait dimineata, la cafea!
sâmbătă, 1 iunie 2013
Prajitura cu sos caramel, mere si crema de vanilie
Pentru ca mi-a placut combinatia de mere si zahar ars din tortul de mere, m-am gandit sa accentuez putin gustul de caramel cu un sos simplu si sa adaug crema de vanilie. Asa a luat nastere aceasta prajitura foarte buna si, ca sa nu uit reteta, o astern repede mai jos, cu gandul ca am sa ma intorc cat de curand la ea! Daca doriti, o puteti incerca cu incredere.
joi, 30 mai 2013
Placinta cu carne, mazare si alte legume
Este un fel de tocanita de carne si legume acoperita cu un capac fraged si usor crocant din foaie de placinta, coapta la cuptor. Puteti folosi orice fel de carne preparata inainte, fie ea de pui, cum am folosit eu, de vitel sau muschi de porc, sau chiar carne din conserva. Si pentru ca reteta contine mazare, ma prezint cu ea repede, pe ultima suta de metri, la Provocarea Dulce Romanie organizata de Delicatesa.
Dupa reteta Meat Pie din cartea M.Country-Style Recipes.
Dupa reteta Meat Pie din cartea M.Country-Style Recipes.
miercuri, 29 mai 2013
Sufleu de oua
Dupa reteta Egg Souffle din cartea M.Country-Style Recipes.
vineri, 24 mai 2013
Prajitura cu mango si crema de vanilie
Iata o prajitura usoara cu blat bun cu cacao, acoperit cu bucatele de mango si crema de vanilie. Crema se prepara destul de repede fiind cu unt si budinca de vanilie Dr.Oetker. Puteti inlocui compotul de mango cu orice alt compot doriti sau aveti la indemana. Blatul este cel de la Rulada cu visine, moale si pufos si va ajunge pentru a acoperi o tava rotunda cu diametrul de 21 cm.
marți, 21 mai 2013
Chiftelute cu carne si spanac
"Nu stiu altii cum sunt...", dar mie imi place verdeata in chiftele, motiv pentru care am incercat si aceasta reteta cu spanac, patrunjel verde si carne de porc. Chiftelele se pot praji in ulei, sau se pot coace pe o tava unsa, la cuptor, la foc mare, pentru 20 de minute. Se pot servi ca atare, cu rosii si alte legume, sau impreuna cu paste fainoase fierte, sos de rosii si branza preferata rasa, pe deasupra.
miercuri, 15 mai 2013
Chocolate chip cookies
Iata o reteta pe care o am de multa vreme de pe o cutie de bicarbonat, traditionalii biscuiti americani cu zahar brun, bucatele de ciocolata si nuci, foarte gustosi si usor de preparat.
Chocolate Chip Cookies.
Chocolate Chip Cookies.
sâmbătă, 11 mai 2013
Salata de telina cu mar si iaurt
Este o salata foarte usoara cu mere galbene, telina Apio, iaurt, nuci prajite, cu gust dulce-acrisor si aroma de scortisoara. Se serveste peste foi de salata verde si poate fi asociata cu o carne frageda. Si pentru ca Iulian, Cornelia si Carmen de la Delicatesa ne propun sa gatim printre altele si salate, in cadrul Provocarii Dulce Romanie din luna mai, m-am gandit sa particip si eu cu aceasta reteta.
miercuri, 24 aprilie 2013
Tarta cu piersici
Dupa reteta Fresh Peach Pie din M. Country-Style Recipes.
sâmbătă, 20 aprilie 2013
Tarta cu ovaz si nuci
Pentru ca luna aceasta este mare petrecere cu tarte rustice, ciuperci si leurda la Magda Adina - Cat's kitchen, in cadrul Provocarii Dulce Romanie si pentru ca imi plac foarte mult tartele, nu aveam cum sa lipsesc de la asa un eveniment! Iata si prima reteta cu care particip: este vorba despre o tarta cu aroma de artar si vanilie, cu foaie frageda si umplutura din oua, zahar brun, sirop de porumb, fulgi fini de ovaz, fulgi de cocos si nuci. Un pic mai neobisnuita, dar tare buna!
Dupa reteta Oatmeal Pie din M.Country-Style Recipes.
Dupa reteta Oatmeal Pie din M.Country-Style Recipes.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)