Dupa reteta Fresh Peach Pie din M. Country-Style Recipes.
Ingrediente:
o foaie rotunda de placinta, necoapta (vezi reteta aici),
3 cani felii de piersici proaspete (sau 1 compot mare de 800 g piersici feliate),
1 ou, batut usor,
80 g margarina topita,
1 cana zahar (reduceti la 1/2 cana zahar daca folositi fructe din compot),
1/3 cana faina,
1/2 lingurita nucsoara.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare:
Acoperiti cu foaia o tava cu diametrul de 21,5 - 22 cm, unsa usor, lasati o margine de cativa centimetri sa atarne de jur imprejur, pe care sa o intoarceti la sfarsit, peste umplutura. Apasati usor cu degetele, sa iasa aerul de sub foaie si intepati usor, din loc in loc, cu furculita. Daca doriti puteti decupa cateva forme din surplusul de aluat pe care sa le puneti deasupra.
Amestecati oul, batut usor, cu margarina topita (sa nu fie fierbinte!), zaharul, faina si nucsoara.
Puneti feliile de piersici in tava, peste foaie.Turnati compozitia cu ou si margarina peste piersici. Intoarceti marginea lasata peste umplutura si in centru asezati formele decupate.
Coaceti la foc mediu timp de aproximativ 45 de minute, pana se rumeneste frumos.
Lasati sa se raceasca in tava 3-4 minute, desprindeti usor de pe margini cu un cutit cu lama subtire si scoateti tarta din tava. Este buna si calda si rece, daca doriti puteti servi cu putina frisca deasupra.
Pofta buna!
Vaiiiii,ce as papa si eu!!!!!!!pupp!
RăspundețiȘtergereCe-as mai manca si eu o felieee...si as fi pus si niste migdale ;-) puup
RăspundețiȘtergereDin nou ai facut o tarta delicioasa!!
RăspundețiȘtergereYammy......Delicioasa tarta ta !
RăspundețiȘtergereCe frumos arata , iar cu piersici e super delicioasa !!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc !!!
Waw....minunat arata !
RăspundețiȘtergerePot sa vin si eu la o feliuta delicioasa ?
Weekend linistit sa ai !
Sfintele sarbatori sa iti aduca bucurie in suflet, pace in casa si belsug pe masa .
RăspundețiȘtergereUn Paste fericit sa ai !
Hristos a inviat!!!Pe unde esti draga Gabriela?????Sper ca totu-i bine!!!!Te pupp!!
RăspundețiȘtergereCe bunatate de tarta!!
RăspundețiȘtergereCioc, cioc, cioc ! Unde esti ???
RăspundețiȘtergereAici sunt, dar nu prea am mai avut timp de blogarit! Va multumesc pentru vizite.
RăspundețiȘtergere