miercuri, 15 februarie 2012

Honey pork and peppers


                         Reteta din rev. Country woman

Ingrediente: aprox. 700g muschi de porc,
                        2 linguri ulei,
                        1 cub Knorr de vita,
                        1 cana apa (250ml),
                        1/4 cana miere,
                        3 linguri sos de soia,
                        2 linguri de otet din vin rosu (eu am pus otet de mere),
                        1/2 lingurita ghimbir praf,
                        1/8 lingurita  usturoi granulat,
                        1 ceapa medie,
                        1 ardei gras rosu,
                        1 ardei gras verde.
  Mod de preparare: Se taie carnea in bucati si se pune la foc mic, impreuna cu uleiul. Se lasa 15 min, pana se rumeneste un pic. Se amesteca cubul Knorr cu apa, mierea, sosul, otetul, ghimbirul si usturoiul. Se pun putin pe foc, sa se dizolve cubul, apoi se toarna peste carne.Se acopera si se lasa sa fiarba aprox. 15 min, amestecand din cand in cand. Se taie ceapa si ardeii, cubulete, si se adauga peste carne. Se mai lasa pe foc 5-10 min ( nu prea mult, astfel incat legumele sa ramana un pic tari), dupa care se stinge focul. Optional, puteti adauga frunze de patrunjel. Se serveste peste orez fiert.

 
 
 
  Pofta buna!

2 comentarii: