Sunt niste biscuiti glazurati, fragezi, cu unt, migdale macinate si fulgi de migdale, faina de orez, dar fara praf de copt. Din aceasta reteta ies in jur de 25 de biscuiti. Daca doriti puteti adauga o picatura de colorant alimentar rosu pentru a obtine o glazura de un roz pal, ca in original (eu am lasat glazura alba). Dupa reteta Almond Heart Biscuits din rev. Australian Food.
Ingrediente biscuiti: 60 g unt,
2 linguri zahar pudra,
100 g faina,
1 lingura cu varf migdale macinate,
1 lingura faina de orez, sau orez macinat.
Glazura: 1/2 dintr-un albus,
80 g zahar pudra,
1/2 lingurita faina.
Fulgi de migdale pt. ornat, aprox. 2 linguri.
Mod de preparare: Se amesteca untul cu zaharul, se adauga faina, migdalele macinate si faina de orez. Se framanta pe o suprafata cu faina (se mai adauga putina faina, daca este nevoie) si se intinde o foaie de 5 mm grosime. Se taie in forma de inimioare si se aseaza biscuitii intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Se coc la foc mic, timp de 20-25 min, sau pana se rumenesc usor.
Fulgii de migdale se pun intr-o tigaie de teflon si se rumenesc putin, la foc mic.
Dupa ce s-au copt, biscitii se dau cu glazura si deasupra se presara fulgii de migdale(se lucreaza repede, sa nu se intareasca glazura). Ies aprox. 25 biscuiti. Se pastreaza intr-o cutie inchisa, chiar si 2 saptamani (sunt prea buni ca sa reziste mai mult de o zi!!!).
Foarte buni si frumosi biscuitii tai.Pup!
RăspundețiȘtergereBuni, dar se termina prea repede! Multumesc, DiaMar!
RăspundețiȘtergere