Pagini

duminică, 20 iunie 2021

Pui cu nuci și ghimbir

 

Carne de pui cu ardei roșu, usturoi, ceapă verde, sos de soia,  ghimbir și nuci. Pentru această rețetă aveți nevoie de o linguriță de ghimbir proaspăt ras. Dacă nu folosiți prea des,  rădăcina de ghimbir poate fi păstrată la congelator până la 4 luni, înfășurată bine în folie alimentară. La nevoie, se scoate  și se rade ghimbirul înghețat.

După rețeta Spicy Peanut Chicken din cartea Betty Crocker's New Cookbook.

Ingrediente:

  • 1/4 cană supă de pui,
  • 1 lingură amidon,
  • 1 lingură zahăr,
  • 2 linguri sos de soia,
  • 1 lingură oțet din vin alb,
  • 1/4 linguriță boia de ardei iute (cayenne pepper),
  • 1 lingură ulei,
  • 500 g carne de pui fără piele și os, tăiată bucăți,
  • 1 cățel de usturoi, tăiat mărunt,
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras,
  • 1 ardei gras roșu, mediu, tăiat bucăți,
  • 1/3 cană nuci prăjite,
  • 2 cepe verzi, feliuțe.

Mod de preparare:

  1. Amestecă supa de pui cu amidonul, zahărul, sosul de soia și boia.
  2. Încinge un  Wok (sau o tigaie de teflon cu diametrul de 25 cm), pune uleiul, adaugă carnea de pui, usturoiul și ghimbirul. Acoperă și fierbe înăbușit timp de 3 minute sau până când carnea nu mai este roz în centru.
  3. Adaugă ardeiul, mai fierbe timp de 1 minut.
  4. Adaugă compoziția cu amidon, amestecă și mai fierbe timp de 1 minut sau până când sosul se îngroașă. Adaugă nucile. Pune ceapa verde pe deasupra.

Pentru o variantă mai ușoară, înlocuiți 1/3 cană nuci cu 2 linguri de nuci și presărați-le direct în farfurie, înainte de servire.

Poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu