miercuri, 7 martie 2012
Chec cu banane si ciocolata
La checul cu banane am adaugat o glazura de ciocolata, ca sa fiu sigura ca nu va ramane nemancat! Si astfel in 2 zile n-a mai ramas nimic din chec.
Ingrediente: 125 g margarina,
200 g zahar brun,
50 g zahar,
1 lingurita esenta de vanilie,
2 oua, batute usor,
300 g faina,
1/2 lingurita sare,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
1/4 cana iaurt,
1 cana piure de banane (2 banane coapte),
1/2 cana nuci taiate.
Glazura de ciocolata: 2 linguri apa,
2 linguri zahar,
100 g ciocolata amaruie.
Mod de preparare: Se freaca margarina cu zaharul, vanilia si ouale pana se obtine o pasta. Separat, se amesteca faina, sarea si bicarbonatul. Se taie bananele , se fac piure si se adauga impreuna cu faina si laptele in pasta cu margarina. Se pun si nucile. Se pune compozitia intr-o tava mai mare de chec,acoperita cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit timp de 1 ora, sau pana se rumeneste frumos.
Dupa ce s-a racit se imbraca cu glazura de ciocolata Se amesteca zaharul si apa intr-un ibric, se pun pe foc pana se dizolva zaharul. Se iau de pe foc si se adauga ciocolata taiata bucatele mici. Se amesteca bine, pana se topeste ciocolata.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Nuca,banane,ciocolata = ceva foooooarte bun.Pup!
RăspundețiȘtergere