Pagini

miercuri, 7 martie 2012

Chec cu banane si ciocolata






   La checul cu banane am adaugat o glazura de ciocolata, ca sa fiu sigura ca nu va ramane nemancat! Si astfel in 2 zile n-a mai ramas nimic din chec.

 Ingrediente: 125 g margarina,
                         200 g zahar brun,
                         50 g zahar,
                         1 lingurita esenta de vanilie,
                         2 oua, batute usor,
                         300 g faina,
                         1/2 lingurita sare,
                         1 lingurita bicarbonat de sodiu,
                         1/4 cana iaurt,
                         1 cana piure de banane (2 banane coapte),
                         1/2 cana nuci taiate.

    Glazura de ciocolata:   2 linguri apa,
                                              2 linguri zahar,
                                             100 g ciocolata amaruie.

  Mod de preparare:  Se freaca margarina cu zaharul, vanilia si ouale pana se obtine o pasta. Separat, se amesteca faina, sarea si bicarbonatul. Se taie bananele , se fac piure si se adauga impreuna cu faina si laptele in pasta cu margarina. Se pun si nucile. Se pune compozitia intr-o tava mai mare de chec,acoperita cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit timp de 1 ora, sau pana se rumeneste frumos.
  Dupa ce s-a racit se imbraca cu glazura de ciocolata  Se amesteca zaharul si apa intr-un ibric, se pun pe foc pana se dizolva zaharul. Se iau de pe foc si se adauga ciocolata taiata bucatele mici. Se amesteca bine, pana se topeste ciocolata.

  Pofta buna!

Un comentariu: