Gogoșarii se taie în sferturi, se fierb timp de 2 minute într-un lichid format din: apă, oțet, puțin ulei, sare și zahăr, apoi se pun în borcane, se toarnă lichidul peste ei și se închid etanș. Gogoșarii sunt gustoși și rămân tari chiar și după un an de zile, dacă sunt păstrați în cămară, la rece.
Ingrediente:
- 7 kg gogoșari,
- 1 litru oțet,
- 250 ml apă,
- 300 ml ulei,
- 100 g sare mare, pt. conserve (5 linguri sare),
- 500 g zahăr,
- boabe de muștar,
- boabe de piper,
- foi de dafin.
Se scot gogoșarii din lichidul fierbinte și se pun direct în borcane, se adaugă boabe de muștar, boabe de piper și frunze de dafin. Se toarnă lichidul în borcane, peste gogoșari, cât să-i acopere.
Eventual, puneți deasupra niște bețe de frigărui, rupte, care să țină gogoșarii cufundați în lichid. Închideți bine borcanele cu capace. Păstrați borcanele într-un loc răcoros și întunecos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu