duminică, 27 decembrie 2020

Ruladă cu cremă de brânză și gem

Foaie de ruladă pufoasă, unsă cu gem acrișor și umplută cu cremă fină de brânză. Un desert bun și ușor de făcut.
După rețeta Basic Cake Roll din cartea M.Country-Style Recipes.
Ingrediente foaie și mod de preparare:

Pentru măsurarea ingredientelor folosiți o cană de 250 ml.
3/4 cană făină,
3/4 linguriță praf de copt,
1/2 linguriță sare
Se amestecă și se lasă deoparte.
***
4 albușuri,
2 lingurițe apă,
1/2 cană zahăr
Se pun albușurile și apa într-un vas, se bat până se obține o spumă, se adaugă zahărul, treptat.
***
4 gălbenușuri,
1 linguriță esență vanilie,
1/4 cană zahăr.
Se bat gălbenușurile până se deschid la culoare. Se adaugă zahărul, treptat, se bate bine. Se pune câte o lingură din compoziția cu făină peste gălbenușuri. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn, apoi se adaugă spuma de albușuri. Se toarnă compoziția într-o tavă de 35cm /25cm, învelită cu hârtie de copt, unsă puțin. Se coace la 180 grade C (foc moderat), timp de 15 - 20 minute.
  După ce s-a copt, se răstoarnă foaia fierbinte pe un șervet curat, presărat cu zahăr pudră. Se îndepărtează hârtia de copt, se întoarce foaia imediat cu fața pudrată în sus, apoi se acoperă cu restul șervetului și se rulează strâns. Se lasă să se răcească.

Umplutura:
2-3 linguri gem acrișor, de prune sau caise,
100 g unt,
200 g cremă de brânză (Goldessa Cream Cheese Clasic),
200 g zahăr pudră vanilat,
1 linguriță coajă rasă de lămâie.
Se bate untul cu crema de brânză, se adaugă zahărul pudră și coaja de lămâie. Se unge foaia cu gem, apoi se umple cu crema de brânză. 

Se rulează, se așază pe un platou și se ornează cu ciocolată topită (50 g ciocolată, plus 50 ml frișcă lichidă ). Se pune la frigider.
 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu